Torsk i papilotte med aspargesrisotto

Grundigt inspireret af Brødrene Price, samt med en evig dårlig samvittighed over at vi ikke spiser nok fisk (til trods for at pigerne elsker det!), kastede jeg mig over en gang fisk i ovn i aftes. Det skal nævnes at pergamentpapir (som de kalder det i programmet) IKKE er det samme som madpapir, men derimod bagepapir, som formentlig ikke bliver snasket af at blive vådt (Ja, jeg brugte madpapir!!!). Da vi skal til Italien til påske for at fejre min fars 60 års fødselsdag, har jeg allerede nu indstillet mit gastronomiske øje på det italienske køkken (endnu mere end det var i forvejen), så der bliver eksperimenteret helt vildt med pizzaer og andre italienske klassikere herhjemme for tiden. Risotto er ungerne ikke så vilde med, men jeg elsker det bare, så ind imellem må de bære over med mig! Jeg ved godt at det på ingen måde er sæson for asparges endnu, men det smagte bare supermeget af forår!
Når du laver risotto er det ret vigtigt at bruge en god hønsefond, da det er den primære smagsgiver til risene. Har du ikke en i fryseren, så køb den ved fiskemanden, når du alligevel køber fisk. Det er fint med ½ liter, og så kan du bare spæde op med vand for resten.
Vi havde afsat det ene barn, så portionen passede til 2 voksne og 1 barn.

Torsk i papilotte
400 g torskefilet
1 stor rød peber
½ løg
½ squash
lidt frisk timian
salt og peber
2 spsk hvidvin
saften af ½ citron

Snit peberfrugt, løg og squash i tynde skiver og svits det på en pande i olivenolie sammen med timian. Når grøntsagerne har taget farve og er møre, smages de til med salt og peber og afkøles let.
2 aflange stykker bagepapir lægges ud på bordet. Fordel grøntsagsblandingen på de to stykker, læg fileterne henover, kom lidt salt og peber på fisken og dryp med vin og citronsaft. Luk pakkerne helt tæt og kom dem i et fad. Bages ved 200 grader i ca. 12 minutter (er det meget tykke torskefileter, skal de måske have et kvarter). Åbnes ved bordet!

Aspargesrisotto
3 dl arborioris (italienske risottoris)
½ løg
1 fed hvidløg
1 bundt grønne asparges
25 g friskrevet parmesan
20 g smør
1½ dl hvidvin
7-8 dl hønsefond
saften af ½ citron
salt og peber

Snit løg og hvidløg helt fint. Kog hønsefonden op. Svits løg og hvidløg i olivenolie til de bliver klare. Tilsæt risene, rør og kom hvidvin på. Vinen skal koge helt væk før du begynder at tilsætte hønsefond. Kom et par deciliter på af gangen, og rør kontinuerligt. Når du har brugt 7 dl fond, smager du på risene, de skal være al dente ligesom pasta – altså med en smule bid! Er de stadig for hårde tilsættes lidt mere fond – risottoen skal være cremet, så det er vigtigt med rigeligt væske. I alt tager det som regel 20 minutter at få risene møre.
Knæk de træede ender af dine asparges, og skær dem på skrå i 4 cms snitter.
Kom dem ned i den færdige risotto sammen med smør, parmesanost og citronsaft. Sæt låg på, og lad risottoen trække i knap 5 minutter. Smag til med salt og peber og server.

1 kommentar
  • Marie Ulletved Holmgaard siger:

    Dejlig forårsmad! Og jeg vælger at læse det her lige inden frokost – nu skal jeg passe på at jeg ikke overfalder kantinen om lidt… 😉 Tak for inspirationen endnu engang, og det med papiret er hermed noteret!!

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *