Langtidsstegt svineskank med sennep og øl

Vejret siger simremad for tiden, og heldigvis har jeg en del kødstykker i fryseren, der lige egner sig til det.
Forleden skulle vi have en kammerat på besøg til spisning – han havde lovet at hjælpe med noget el, og da min husbond havde spist ham af med rugbrødsmadder ved forrige visit, havde jeg lovet varm mad. Jeg fremdrog to svineskanke, fra den lille gris, fra fryserens dyb, marinerede dem i sennep, og smed dem i Römertopfen i 12 timer. Jeg satte den i ovnen inden jeg tog på arbejde, og kom simpelthen hjem til den mest berusende duft!
Skankene fra den lille gris er selvfølgelig ikke ret store (derfor lille…), og den samlede vægt var 2 kg i rå tilstand. Det svarer nok til en enkelt svineskank hvis du bestiller den fra slagteren. Kødmængden var i hvert fald meget passende til 3 voksne og 4 børn – der var kun en smule tilbage, som jeg dagen efter ristede hårdt på en pande, og spiste på brød med salsa, mmmm, god restemad!
Vi fik sprøde kartofler til samt en lækker hvidkålssalat. Er man mere til mos, er det et godt alternativ, dog ville jeg bruge to øl, da der ikke er vildt meget sovs.

Langtidsstegt svineskank med sennep og øl (6 pers.)
2 svineskanke (i alt 2 kg)
1 spsk dijonsennep
1 spsk grov sennep
1 spsk sennepspulver
1 spsk sennepsfrø
1 pilsner
1 løg
1 pastinak
2 små æbler
10 timianstilke
salt og peber
æblesmør/æblegele til tilsmagning af sovsen

Bland de 4 slags sennep (du kan evt. bare bruge 4 spsk af en god, grov sennep), og smør kødet ind i blandingen. Lad det trække på køl natten over.
Skræl pastinak og løg, og hak det groft. Skær æblerne i både. Kom urterne ned i den fugtmættede Römertopf, og kom timianstilkene ovenpå. Læg svineskankene øverst og hæld øl ud over hele baduljen. Krydr med salt og peber og sæt løg på. Placer Römeren i en kold ovn, tænd på 125 grader og lad den stå hele dagen. Her er 10 eller 12 timer ikke så vigtigt, min fik 11½ time og ½ times trækketid (skulle jo bruge ovnen til kartoflerne). Sigt lagen over i en gryde. Husk at skumme fedtet fra (gem det i en skål – det er super til at stege andre ting i). Kog sovsen igennem med lidt meljævning, og smag den til med æblesmør/gele samt salt og peber.
Træk kødet fra hinanden i store lunser, og server med det samme.

13 kommentarer
 • foodfanatic siger:

  Kære Signe
  Hvor ser det dejligt ud. Så også at Piskeriset havde lavet mad med svineskank for kort tid siden. Dit indlæg minder mig om igen, at det skal prøves. God idé med römertopfen.
  Kh Nadia

 • KokkeKongen siger:

  Det er altid lidt svært at vurdere kødmængden på sådan en svineskank. Sidst spiste jeg en hel skank selv, men der var også meget fedt på. Jeg har både prøvet med lys øl, med mørk øl, den sprøde østrigske udgave “Stelze” og den fra Berlin “Eisbein”. Jeg kan bedst lide den fra Berlin med surkål. Har du prøvet den?

  • Signe siger:

   Den lille gris jeg brugte her, har en ret fin smag, og derfor valgte jeg en pilsner. Elsker forskellige former for øl, så jeg er altid frisk på at prøve nye typer. Har dog ikke prøvet den du nævner.

 • Ulrik siger:

  Det ser virkelig lækkert ud. Jeg har lavet svineskank nogle gange og elsker det. Denne her opskrift skal helt sikkert prøves næste gang. Dine billeder er virkelig flotte og meget appetitvækkende.
  m.v.h.
  Ulrik

 • […] timer (12!) skal det simre, og inspirationen kommer fra hjemmesiden signesmad – som jeg kraftigt kan […]

 • Lise siger:

  Hej Signe

  Det ser rigtig lækkert ud:-)
  Jeg vil prøve din opskrift på lørdag. Jeg har prøvet at lave svineskank en enkelt gang før. Der lavede jeg dem i en bradepande. Jeg har desværre ikke en rømertopf. Vil du mene at jeg godt kan lave dem i en bradepande? Også hvor de langtidssteger så længe?

  Vh. Lise (lidt nybegynder i et køkken)

  • Signe siger:

   Hej
   Du kan sagtens bruge en bradepande til langtidsstegning. Læg blot et dobbelt lag folie over, så alle safterne fra kødet ikke fordamper (stegesoen holder jo på al saft og kraft), så burde kødet ikke bliver tørt. God fornøjelse i køkkenet 🙂

 • Kristine Crawack siger:

  Hej Signe,
  Uh sidder og bliver helt sulten når jeg læser din opskrift, og jeg skal helt sikkert prøve at lave det her derhjemme.
  Nu skriver du 1 pilsner – hvad mængde? 30cl, 50cl? Ved ikke om det gør den store forskel, selvfølgelig.. :)r
  tak på forhånd

 • Hanne siger:

  Hej
  Har en okse grydesteg i fryseren. Kan jeg bruge den i denne opskrift ?? Se bare super god ud…..smiler

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *