Grillet lammeslag med couscoussalat

Nu er foråret endelig ved at bryde ud i fuldt flor, og så begynder grillsæsonen jo igen. Jeg må ærligt indrømme at jeg ikke er en helårsgriller; det der med at stå udenfor med vanter og paraply er bare ikke mig. Havde jeg haft en overdækket terrasse, var det måske en anden sag, men det har jeg altså ikke, så jeg griller kun når vejret er til det. Til gengæld er jeg fortaler for at grille lidt anderledes ting, det behøver jo ikke altid være bøffer og pølser (selvom det også er lækkert). Forleden tømte jeg fryseren for lige at få et overblik, og fandt ud af at vi havde hele 3 lammeslag liggende. Med lidt hjælp fra Meyers Almanak, fandt jeg ud af at lammeslaget kunne forsteges, skæres i skiver og dernæst grilles med en lidt anderledes barbequemarinade. Det var et hit, og en god måde at få “simrekød” til at blive til sommermad. En anden gang vil jeg nok snøre lammeslaget, så skiverne bliver lidt mere faste, men smagen fejlede ikke noget.
Vi fik en lækker couscoussalat til med smag af citron og mynte, samt en cremefraiche-dressing med masser af persille.

Grillet lammeslag med couscoussalat (5-6 pers.)
1 lammeslag af ca. 1½ kg
2 fed hvidløg
salt og peber
½ dl balsamico
½ dl soya
50 g brun farin
1 spsk harissa (eller anden stærk chilisauce)
2 stjerneanis

200 g couscous
saft og skal fra en økologisk citron
1 håndfuld mynte
1 agurk
100 g lyse rosiner
3 kardemommekapsler
2 tsk dildfrø
2 spsk olivenolie
½ l kogende vand
salt

Puds lammeslaget af for så meget fedt som muligt. Riv hvidløget og gnub det ind på slagets kødside sammen med salt og peber. Rul slaget stramt sammen og bind snor om, eller sæt det sammen med kødnåle. Steg slaget ved 150 grader i 2 timer. Lad det afkøle.IMG_0728
Knus stjerneanis i en morter (fjern de hårde skaller), og rør det sammen med farin, soya, harissa og balsamico. Skær det kolde lammeslag i tykke skiver (2-3 cm), læg dem i et fad og hæld marinaden over. Lad det trække i op til 2 timer på køl (jeg nåede 20 minutter, og der var masser af smag). Grill skiverne over direkte varme, 4-5 minutter på hver side, så de karamelliserer. Server.IMG_0733

Til salaten kommes dildfrø og kardemomme i en morter og laves til pulver. Kom det i en skål sammen med couscous, citronsaft og skal, rosiner og olivenolie. Hæld det kogende vand over og rør rundt med en gaffel. Sæt et låg over skålen og lad det trække i 10 minutter. Rør rundt og lad det afkøle. Smag til med salt. Hak mynte fint og vend i salaten. Skræl agurken, halver den og fjern kernerne. Skær den i fine tern som vendes i salaten. Serveres sammen med lammet.

IMG_0737

1 kommentar
  • […] Lammerullesteg m. kernesalat. Vi regner med, der er rester til sandwiches dagen […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *