Marineret kylling i kokos

Det er ikke så tit at vi får wokmad – faktisk havde jeg det som nytårsfortsæt for nogle år siden , at vi mindst en gang om måneden SKULLE have wokmad. Det hjalp, men vi glemmer det stadig ind imellem. Min mand er ikke voldsomt begejstret for kokosmælk, men pigerne og jeg syntes det smager skønt – selvom de altid sorterer grøntsagerne fra!

Nå, men i går var manden ikke hjemme, og min veninde kom, da vi er i gang med at planlægge madskole i uge 26. Det skulle altså være lidt hurtig mad, så vi kunne komme i gang med arbejdet. Det endte med en skøn ret med nudler, grøntsagerne kan man jo variere som man selv vil.
Jeg havde en meget moden mango, som vi spiste “on the side”, det var dejligt frisk til kokosmælken. Når man laver sovs med kokosmælk, kan det være en god idé at tilsætte noget syre, så den ikke bliver for sød – citronsaft og -skal gav i hvert fald et godt modspil til det søde.
Marineret kylling i kokos (4 pers.)
2 kyllingebryster

skal og saft af ½ citron

1 fed hvidløg
½ dl soya
2-3 cm ingefær
1 ds. kokosmælk
2 store gulerødder
1 squash
300 g ægnudler (evt. grove)
1 spsk fish sauce
lidt salt og peber

Skær kyllingen i mundrette bidder. Riv citronskal, hvidløg og ingefær henover kyllingen, hæld soya over og vend det rundt. Lad kødet trække ½ times tid på køl.
Skær gulerødderne i julienne og squashen i kvarte skiver (tag evt. kernerne ud først).
Kog en gryde med vand og salt (evt. lidt bouillon) til nudlerne. Kom nudlerne i det kogende vand, sluk gryden og lad det trække i 3-4 minutter (alt efter hvilken slags nudler du bruger).

Varm en wok eller stegegryde op med lidt neutral olie og svits kyllingen et par minutter. Kom grøntsagerne i – yderligere et par minutter. Tilsæt kokosmælk, lad det koge op og smag så til med fish sauce og citronsaft, samt evt. lidt salt og peber.

Server med lidt frisk mango ved siden af, samt evt. et drys koriander og lidt sød chilisauce.

2 kommentarer
  • Piskeriset siger:

    Uhm! Kylling og kokos er en god kombination 🙂

  • Signe siger:

    Ja, det er en sikker vinder 🙂

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *