Cassoulet

Simremad i maj er normalt no-go, men så koldt det har været de sidste par uger var det egentlig meget passende. Vi fik cassoulet sidste gang vi mødtes med GourmetGirafferne, men det skreg bare på længere kogetid i Römertopfen, så det måtte lige testes på gæster.
Normalt er cassoulet med confiterede andelår, flæsk og pølse, men denne model er bare med almindelige andelår, lidt bacon/pancetta og nogle gode pølser – og det smager SKØNT!
Jeg beregnede et andelår (de vejede omkring 180 g stykket) og en pølse (ringrider) pr. næse, og der var RIGELIGT mad.
Cassouleten fik 5 timer i ovnen ved forholdsvis lav varme, du kan evt. skrue op for temperaturen og give den et par timer mindre.
Bønnerne er ikke forkogt, kun iblødsat. Man kan blande flere forskellige slags bønner, jeg brugte kidney og hvide bønner.
Husk at skumme cassouleten for fedt, og smag den til med lidt eddike til sidst – det giver lige det der ekstra. Det er en meget fyldig ret, så en grøn salat kan være lækker efterfølgende.
Er der rester, pilles kød fra benene  og cassouleten drysses med rasp og gratineres i ovnen – den er muligvis endnu bedre som restemad 🙂

Cassoulet (6-8 pers.)
6  andelår
6 tykke pølser (gerne med højt kødindhold)
2 løg
3 fed hvidløg
4 stilke bladselleri
4 gulerødder
1 dl tomatkoncentrat
3 dl hvidvin
½ l god fond
350 g blandede bønner – iblødsat natten over
50 g pancetta eller god bacon
frisk timian og rosmarin – et par kviste af hver
salt og peber
1 spsk hvidvinseddike
2 spsk hakket persille

Brun andelårene på en tør pande. Krydr dem med salt og peber og kom dem ned i den fugtmættede Römertopf.  Skær pancetta i små tern og brun dem i andefedtet på panden. Kom pancettaen ned i Römeren sammen med grøntsagerne i grove tern. Hæld fedtet fra panden (brug det til at stege andre ting i – det smager skønt!), og kom tomatkoncetrat på panden. Rist det af og tilsæt vinen. Kog ned til an tyk creme der hældes over andestykkerne. Tilsæt fond og krydderurter samt bønner og sæt låg på Römeren. Sættes i ovnen ved 160 grader i 4-5 timer. 
Fjern det fedt der flyder øverst i retten, og smag sovsen til med hvidvinseddike, salt og peber. Skær pølserne i skrå stykker og steg dem sprøde på en pande. Vend dem i retten. Drys med grofthakket persille og server med groft brød.

5 kommentarer
 • Ej hvor lækker cassoulet! Sådan, ja vi skal altså vise noget mere lår! Elsker and, glemmer simpelthen bare nemt de der gryderetter nu hvor kalenderen gerne skulle vise sommer. Uhm dejlig lækker opskrift og passer til vejret, det er sgi lidt koldt derude. Rigtig fin blog og dejlig inspirerende indlæg og personligt touch. Ha en dejlig aften.

  • Signe siger:

   Tak for rosen. Tror nu også det bliver det sidste simremad på programmet i et stykke tid – men man kan aldrig vide med det danske vejr 🙂

 • foodfanatic siger:

  Kære Signe
  Det er sjovt det med simremad i sommer- og forårsmånederne. Der var en sommer, hvor jeg konstant lavede simremad, fordi det hele tiden regnede i Dublin. Selv om det er skønt med alt det lette, så er det altså dejligt med noget saft og kraft til afveksling ind imellem. Din cassoulet lyder helt vild lækker. Endnu en ret der må prøves på et tidspunkt. God weekend.
  Kh Nadia

  • Signe siger:

   Ja, man føler sig lidt udenfor nummer over at have lyst til “tung” mad om sommeren, men godt er det jo 🙂

 • […] vi i Kjellerup ses vi ALT for sjældent. De ankom fredag aften, hvor jeg havde lavet en skøn gang cassoulet og vi hyggede med op til flere flasker rødvin.  Jeg havde gjort mig nogle tanker om hvad vi skulle […]

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *