Jeg har fået et deltidsjob som madmor i et lille firma; det er ikke nok til at jeg kan leve af det, men foreløbig supersjovt for et madøre som mig – hvad jeg så skal finde af supplerende arbejde må pt. stå hen i det uvisse!
Nå, men det kommer nok til at have noget indflydelse på bloggen, da jeg jo så ikke bare kan forfalde til de “10 gamle farsretter”, men må prøve at udvide repertoiret, så de ikke syntes min mad er kedelig efter 14 dage!
Jeg startede i fredags med en gang falafel (et sikkert hit), og i dag stod den så på polenta med kødboller. Jeg har et ret begrænset budget og polenta er altså god og billig mad. Jeg har lavet det en del gange før, men af uvisse årsager er det sådan noget jeg laver nogle gange, alle kan lide det – og så går der bare år før jeg laver det igen.
Det eneste man skal være opmærksom på med polenta – som vitterligt er meget nemt at lave – er at det mætter HELT VILDT! Efter ca. 10 minutter kommer mætheden, og har man ikke begrænset sig, føles det som at have spist en flise 🙂
Polenta (til 4 pers.)
150 g majsmel
6 dl vand
1 tsk salt
Kog vandet op med salt, og drys majsmelet i under omrøring. Lad det simre under omrøring i ca. 40 minutter – majsgrynene skal ligesom føles bløde når du smager på grøden – der skal evt. tilsættes lidt mere kogende vand undervejs. Det skal være en tyk grød, som samtidig er til at røre i. Hæld grøden op i en smurt fad, ca. 15×15. Lad den køle af (gerne natten over).
Nu kan polentaen vendes ud på et bræt og skæres i 1 cm tykke skiver, som kan grilles eller bare steges i ovnen i 10 minutter v. 200 grader.
Polenta kan smages til med hakkede soltørrede tomater, krydderurter eller masser af revet parmesan.
Tomatsauce
1 gulerod
1 løg
1 fed hvidløg
1 stængel blegselleri
1 ds. flåede tomater
2 spsk balsamico
1 tsk timian
1 tsk oregano
salt og peber
2 dl vand
Hak grøntsagerne i små tern, og svits dem i lidt olie. Når de er faldet sammen tilsættes resten af ingredienserne, og sovsen koges uden låg i ca. 30 minutter. Blend sovsen med en stavblender om smag den til med salt og peber.
Kødboller
400 g hakket oksekød
1 æg
1 dl rasp
1½ dl mælk
2 spsk hakket persille
½ revet løg
1 fed finthakket hvidløg
2 spsk revet parmesan
salt og peber
Rør farsen sammen og lad den stå på køl og “sætte sig” en halv times tid. Rulles til små boller, der kommes i den småsimrende tomatsauce. Lad den simre i ca. 20 minutter.
Server hele baduljen med en god grøn salat og lidt revet parmesan til drys – velbekomme!
Kære Signe
Det lyder som det helt perfekte job. Lige sådan et som jeg kunne tænke mig.
Det bliver dejligt at følge med i her på bloggen, hvad du serverer for de heldige på din nye arbejdsplads.
Kh Hanne
Hej Signe
Orv, det ser godt ud! Hvor er de heldige at de har fået dig som ‘madmor’ 🙂
Har du spist frokost inden vi skal mødes på torsdag?
Mange hilsner
Malou
Jeg blev trakteret med den her menu, og det var superlækkert, med en god parmesan revet ud over. Tak for mad, Signe 🙂
Velbekomme Søren – jeg elsker at få ros 🙂
hej signe
Er det majsmel – eller gryn – vil virkelig gerne gerne prøve at få en susses med det polenta… HELP
Det er majsmel – men gryn kan også bruges. Hvis jeg ind imellem falder over instant polenta køber jeg det – så kan man lave polenta på 5 minutter (uden at det går voldsomt ud over smagen) 🙂
kanon! Og holder udkig efter det der INSTANT. Og det er da bedst når at det ristes ikke?
Jeg kan også lide det som grød, men det er jo alt efter smagsløg 🙂