Kormakylling

For nogle år siden var min mand og jeg på en indisk restaurant i Spanien (ja, vi spiste altså også spansk mad i Spanien, men lige denne aften havde vi afsat ungerne til svigermekanikken, og skulle så prøve noget helt andet!). Vi fik et kæmpe fad ind, med alle mulige forskellige slags indiske retter, og det var bare superlækkert!
Da vi kom hjem havde jeg stor lyst til at eksperimentere med det indiske køkken og investerede derfor i Madhur Jaffreys: Indisk mad, trin for trin (desværre udsolgt fra forlaget), en super god indføring til indiske krydderblandinger, teknikker etc.

I et års tid efter lavede jeg tit indisk mad, men glemte det så lidt igen – dog var der et par ting, der bredte sig til andre retter, fx glæden ved god mangochutney, samt garam marsala i farsen til boller i karry!
Forleden fandt jeg kogebogen frem igen, og lavede en meget lækker kyllingeret! Der skal temmelig mange forskellige krydderier i, men resultatet er altså virkeligt godt.

Kormakylling (mindst 6 pers.)
6 fed hvidløg
5 cm ingefær
75 g mandler
3 laurbærblade
10 kardemommekapsler
6 nelliker
1 kanelstang
1 stort løg
1 spsk stødt spidskommen
1 spsk stødt koriander
½ tsk cayennepeber
1-2 spsk konc. tomatpure
1 stor kylling (1800-2000 g), skåret i 10 stykker
½ dl piskefløde
2 dl vand
1 spsk garam marsala
salt

Kom hvidløg, ingefær, mandler og ½ dl vand i en blender og kør til det er en jævn masse.
Hæld et par spiseskefulde neutral olie i en stegegryde, og svits laurbærblade, kardemomme, nelliker og kanel kortvarigt. Tilsæt det hakkede løg og svits til det begynder at brune. Skru ned på medium varme, og tilsæt mandelmassen samt spidskommen, koriander og cayenne. Steg i nogle minutter og tilsæt så tomatpure. Kom kyllingestykkerne i sammen med fløde, vand og garam marsala.
Lad det simre i 30-45 min (stik i kyllingen for at se om den er færdig), smag til med salt og server med kogte basmatiris og lidt grønt (her er det bladbede vendt på en pande med hvidløg og sennepsfrø).

9 kommentarer
 • Klidmoster siger:

  Hej Signe
  Det er bare lige noget for mig. Jeg elsker indisk mad. Du har godt nok været effektiv med madlavningen her i weekenden 🙂
  Tiramisu har stoet på mandensønskeliste i et stykke tid, så jeg vil prøve din opskrift her i påsken.
  God tur til Italien, håber du kommer hjem med en masse spændende idéer 🙂
  Glad hilsen
  Malou

 • Signe siger:

  Jep, meget effektiv. Det er bare med at udnytte at man har huset fuld af gæster, så man ikke endnu engang forfalder til de gammelkendte hverdagsretter 🙂
  Jeg håber min (din) tiramisu kan glæde manden!

  Hilsen Signe

 • Hanne's verden siger:

  Hej Signe
  Wouw… det lyder godt.
  Jeg er lidt krydderibesat i disse dage og har længe “hængt” i det asiatiske, måske Indien skal være næste stop på krydderirejsen.
  Lækkert ser det i hvert fald ud og jeg kan forestille mig at duftene er skønne.
  Hilsner fra hanne

 • Deborah siger:

  Også jeg elsker indisk mad, og skal klart prøve din kylling. Måske allerede her i Påsken. Kan du fortælle mig, bogens titel på engelsk? For så kan jeg måske købe den istedet for på dansk, da den er udsolgt jo.

 • Deborah siger:

  Tusind tak. Er du helt holdt op med at skrive??

 • Signe siger:

  Hej Deborah
  Hvad mener du, jeg skrev da et indlæg for to dage siden?
  Hilsen Signe

 • […] Kylling Korma m.ris og indisk kryderede […]

 • […] Kylling-korma. Ris til, og indisk […]

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *