Rød risotto med auberginer

Som nævnt før er ungerne bestemt ikke vilde med risotto, hvorimod jeg kunne spise det flere gange om ugen. I aftes var de så ikke hjemme (torsdag er spejderaften, og de skulle spise ved veninderne), så jeg greb straks chancen til at udtænke noget risotto.

Med lidt hjælp fra Sølvskeen, greb jeg en aubergine og en pose gode italienske ris, og gik i gang.
Min søde husbond er bestemt ikke fan af auberginer (han er traumatiseret af en vegetarisk opvækst), men med temmelig meget ost og et skvæt rødvin, gled det ned alligevel 🙂
Normalt bruger man hvidvin i risotto, men da jeg havde en flaske rødvin, der var taget hul på, og aubergine og tomat alligevel giver lidt mørk farve, besluttede jeg at prøve med rødvin – og smagsmæssigt fungerede det rigtig godt.

Risotto (3 pers. eller 2 pers. og en gang frokost dagen derpå)

250 g italienske arborioris

1 aubergine
2 mellemstore tomater
1 fed hvidløg
1 glas rødvin
1 l grøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare)
2 dl revet ost (jeg brugte comté, men parmesan er fint)
salt og peber
olivenolie

Skær auberginen i tynde skiver og drys dem med salt. Læg skiverne i en sigte og lad dem dryppe af ½ times tid. Skyl saltet af og skær skiverne i små tern.
Skær et kryds i toppen af tomaterne, kom dem i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i knap 1 minut, tag dem op og hæld koldt vand over dem. Træk skindet af. Skær tomaterne i kvarte, tag kernerne ud, og skær tomatkødet i små tern (jeg havde overset at tomaterne skulle flås, så jeg stod og pillede tomatskaller op af risottoen – meget irriterende). Hak hvidløget fint.
Varm olivenolie op i en sauterpande (eller tykbundet gryde), og tilsæt grøntsagerne. Rist dem et par minutter og tilsæt så risene. Svits til de begynder at hænge ved bunden og tilsæt så rødvinen. Kog vinen helt væk og begynd så at tilsætte den kogende bouillon (kog vandet i elkedlen, og tilsæt så bare bouillonterningen i starten) lidt efter lidt, mens du rører.
Når risene er al dente (“til tanden” – stadig har lidt bid), tages gryden af ilden, osten tilsættes og låget sættes på. Lad risottoen trække i 5 minutter. Smag til med lidt salt og peber, og server så med et drys parmesan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *