I sidste uge lykkedes det mig at lave mad to dage i træk som min søde mand ikke var så vild med. Da jeg er ret begejstret for rodfrugter, synes jeg selv at både gullashsuppen og denne lammeret blev meget vellykkede, men jeg vil dog give ham ret i at der måske var lidt for lidt kød her. Jeg havde nok satset på at pigerne ikke gad at spise lammekoteletter, men de var vilde med dem, og derfor var der for lidt kød til os voksne.
I mit nuværende skema har jeg disponibel mandag, hvilket betyder at jeg har tid til at sætte maden i ovnen kl. 14, men mindre tid kan også gøre det, især fordi lammekoteletter er forholdsvis møre som udgangspunkt. Selve forberedelsestiden er imidlertid meget kort – lige skrælle lidt rodfrugter, ned i Römertopfen med hele baduljen og vupti – mørt og lækkert kød og grønt nogle timer senere.
Hvis man ikke er så vild med lammekød, kan man sagtens bruge nakkekoteletter i stedet.
Langtidsstegte lammekoteletter med rodfrugter (4 pers.)
4-8 lammekoteletter (alt efter størrelse og appetit)
1 stor rødbede
2 gulerødder
1 pastinak
1 porre
200 g forkogte kikærter
3-5 fed hvidløg
2-3 kanelstænger
3 laurbærblade
4 dl god fond
1 spsk karry
1 spsk garam marsala
cremefraiche, hakket mynte og godt brød til servering
Fyld stegeso eller römertopf med vand. Rens grøntsagerne og skær dem i store chunks. Tøm stegesoen for vand og kom kikærter i bunden. Læg grøntsagerne ovenpå sammen med laurbærblade, de hele hvidløgsfed og kanelstænger. Bland karry og garam marsala (eller lav din egen karry, fx denne), og vend lammekoteletterne i krydderierne. Læg koteletterne ovenpå grøntsagerne, tilsæt fond og lidt salt, sæt låget på stegesoen og kom den i ovnen ved 160 grader i ca. 3 timer.
Server retten rygende varm på en kold aften, med cremefraiche og frisk mynte på toppen, og gerne med et godt stykke brød til.
Det lyder uforskammet godt! En anden gang sender du bare mandens portion til mig, hehe! 😀
Det skal jeg huske 🙂