Pizza uden tomatsauce

Jeg er en sucker for pizza – elsker det i enhver form. MEN ligesom så mange andre forfalder jeg også til genkendelsens glæde, og laver tit de samme 2-3 slags.
Jeg har kun nogle få gange lavet pizza uden tomatsauce, og så har det været med pesto, tapenade eller lignende som “smørelse”, men denne model er helt uden sauce.
I Assissi bestilte jeg engang en Quattro formaggio (4 oste), og fik så serveret en pizza KUN med ost – intet andet, og den blev altså lige lidt for vammel (gudskelov for grøn salat OG rødvin…).
Denne pizza fandt jeg opskriften til her, men da jeg ikke havde rødløg i huset brugte jeg bare almindelige løg, hvilket blev meget lækkert. Der er lidt a la den franske klassiker pissaladiere over den – bare med ost, og uden ansjoser, total win-win-situation her 🙂
Jeg brugte bare min egen pizzadej-opskrift, og bagte den også som jeg plejer, 8-9 minutter ved 230 grader varmluft (og hver gang går røgalarmen i gang…), og den blev superlækker. Opskriften er til måske 2 personer – med en fyldig salat til. Jeg spiste størstedelen selv, og fik så et stykke i dag til frokost, mums!

Pizza med karamelliserede løg (1 sulten pers.)
½ portion pizzadej

1 frisk mozzarella (125 g)
2 spsk friskrevet parmesan
2 store løg
2 tsk brunt sukker
salt og peber
4 skiver parma-skinke
lidt olivenolie

Skær løgene i halve skiver, og kom dem på en pande med lidt olie. Tilsæt sukkeret, og lad løgene karamellisere i 15-20 minutter. Tilsæt salt og peber, og lad dem afkøle lidt. Skær mozzarellaen i store tern.
Varm ovnen op til 250 grader, og sæt en plade derind (uden papir). Rul pizzadejen tyndt ud. Kom pizzadejen på dne varme plade, og strø parmesanost over. Bred de bløde løg ud over dejen, top med mozzarella og parmaskinke, og bag den øverst i ovnen i 8 minutter. Dryp med lidt god olivenolie, når den er færdigbagt. Spis mens den er rygende varm evt. med lidt grøn salat til.

3 kommentarer
  • LaTascha siger:

    Pizza'en ser superlækker ud. Det er jo egentlig nok bare en dårlig vane, at der partout skal tomatsauce og ost på en pizza….
    En af de bedste pizza'er jeg har fået var fx. e udelukkende med tomatsauce og hvidløg…skønt.

    Knus fra Anne.

  • Signe siger:

    Ja, nogle gange er det godt at ryste op i vanerne – det er nok ikke sidste gang jeg eksperimenterer med denne model 🙂

  • […] fleste former for fyld, og spiser helst pizza ugentligt (se forskellige blogposter med pizza her, her og her). Jeg blev fornylig kontaktet af Santa Maria, som spurgte om jeg ville teste deres nye Tex […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *