Efter at manden og jeg vendte hjem fra det mest skuffende kro-ophold nogensinde (der kommer et indlæg KUN om det en af de nærmeste dage) i dag, trængte vi bare til noget god “comfort food” – altså mad, man ikke rigtig skal tænke så meget over, men som bare smager supergodt. Jeg havde et akut behov for rodfrugter, så det endte med en slags cottage pie, hvor jeg lavede lækker kartoffel-pastinak-mos, samt en kødsovs med vildt mange grøntsager (porre, løg, hvidløg, gulerødder og pastinak) – det var bare SÅ lækkert!
Hvorvidt man vil servere lidt grønt til (f.eks. nogle let dampede rosenkål eller broccoli) er op til en selv, men grøntsagsmængden er vist rigelig i “tærten” alene.
Cottage pie (6-8 pers.)
Lav først en god kødsovs, og mens den simrer kan du lave mosen:
Skræl et kilo gode kartofler og 5-6 pastinakker. Skær dem i grove tern. Lad dem koge under låg i 20-25 minutter til de er meget møre. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre. Mos grøntsagerne med en elmikser, og tilsæt 25 g smør og 3-4 dl mælk. Smag til med salt, peber og revet muskatnød.
Smør et stort fad med olie og drys det med rasp. Kom 1½ l kødsovs i bunden (resten kan fryses ned til hurtig mad en dag), og top med mosen. Kom vand på hænderne og spred mosen godt ud til et låg. Sæt fadet i ovnen i 35 minutter ved 200 grader og server så – må gerne spises kun med en gaffel 🙂
Kære Signe
Tak for inspirationen. Jeg sad lige og surfede rundt for at finde en idé til noget med et fad ind i ovnen med oksekød … her var en god mulighed:o)
Rigtig skøn efterårsmad.
Kh Hanne
Hej Hanne
Velbekomme – ja nye efterårsretter er også altid velkomne her 🙂
Hillsen Signe
Det er faktisk ikke så lang tid siden jeg lavede stort set samme ret – John er helt syg med kartoffelmos, og jeg er ikke meget for det med mindre det er bagt… Så den her kombi er helt perfekt 🙂
[…] Fredag: Cottage Pie m. de grøntsager, der nu måtte dukke op i kassen. […]