Lyn-polenta

Ind imellem skal det bare være nemt og hurtigt, når man skal have aftensmad, og her kan jeg virkelig anbefale lyn-polenta. Det består simpelthen af forkogte majsgryn, som man så koger til en grød på 2 (skriver og siger TO!) minutter, og serverer med lidt kød- eller tomatsauce og et drys parmesan. Simpelt og lækkert! Almindelig polenta skal koge i 40 minutter ved konstant omrøring, men det her lynprodukt bliver nærmest ligeså godt, bare på et øjeblik.

Desværre kan man ikke købe det allesteder; jeg tror måske at jeg har købt pakken her som spotvare i Netto, eller måske var det i SuperBest i Brøndby, hvor de har en ret stor italiensk afdeling – kig efter det i special-butikker, eller tag et par kilo med hjem næste gang du er i Italien (det gør jeg i hvert fald!). Jeg fandt en netbutik, der forhandler det her 🙂

Man kan selvfølgelig koge polentaen, hælde den i en smurt form, lade den afkøle og skære i skiver, der grilles, men polenta kan også sagtens spises som det er; en cremet grød med en klat sauce og lidt ost på – lækker italiensk fastfood, når det er bedst.

Lyn-polenta (1 sulten pers.)
100 g instant polenta-mel
4 dl vand
1 lille tsk salt

Lidt kødsovs fra fryseren, eller en god tomatsauce
Friskrevet parmesanost

Kog vandet i elkedlen og hæld det i en gryde sammen med saltet. Kom polentamelet i under omrøring og rør til du har en fast grød – ca. 2 minutter.
Varm saucen op i mikroen (eller i en gryde).
Kom polentaen på en tallerken, hæld sauce over og top med friskrevet parmesanost.
Det er da et lynmåltid om noget 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *