Fisketacos

For et par år siden var vi med pigerne i Amsterdam for første gang, og jeg havde fået anbefalet en tacoshop, som viste sig at være helt formidabel. Den var faktisk så formidabel, at da vi året efter var i Amsterdam igen, så os nødsaget til at genbesøge den – og jeg faktisk endte med at bestille helt det samme. Efterfølgende har jeg flere gange forsøgt at genskabe de skønne fisketacos fra Amsterdam, og i hvert fald fisken er ved at være spot on. De forskellige salsaer kan man lege lidt med, og hvor meget chilisauce man er til, kan heldigvis justeres ved bordet. Jeg kan godt lide at man kan smage fisken, og kommer derfor ikke så meget chili på, men smag og behag er jo meget forskellig.
Dejen omkring fisken er en helt simpel øldej, hvilken virker helt fantastisk til fisk – ja, det var faktisk også den måde jeg lavede nytårsmenuens fisk med avocadomos.
Jeg havde snydt og købt majstortillas; man kan efterhånden få nogle ret gode i Netto – de gange jeg har bagt dem selv, har jeg sværget til Thomas’ opskrift, men Masa Harina (den særlige type majsmel, man bruger til tortillas) fås ikke lige i min by, så jeg ender tit med at købe dem.
Om sommeren er en klassisk pico de gallo, med fintsnittede tomater, løg og peberfrugt dejlig, men her om vinteren skal tomaterne altså have lidt kærlighed og varme for at blive interessante at spise.

Fisketacos (2 pers.)
Fisk
250 g hellefisk (alternativt mørksej eller torsk)
½ tsk salt
½ tsk sukker
100 g hvedemel
150 g øl
1 liter fritureolie

Avocadomos
1 moden avocado
1/4 lime
1 nip salt og peber

Tomatsalsa
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
15 cherrytomater
1 tørret chili
1 tsk tomatpuré
1 spsk balsamico (gerne lys)
salt og peber

Herudover
Majstacos, limebåde og frisk mynte eller koriander

Start med at drysse fisken med en blanding af salt og sukker og sæt den på køl i 2-4 timer. Dette rimmer fisken let, og gør at den bliver mere fast.
Rør hvedemel sammen med øl; bare brug en gaffel; dejen må gerne virke klumpet. Sæt den til side i mindst 15 minutter.
Til tomatsalsa hakkes løg og hvidløg fint. Skær tomaterne i små tern. Varm olivenolien op i en lille gryde og svits løgene til de bliver klare. Tilsæt så tomaterne, lad det koge op og kom tomatpuré i. Kom den hele chili i gryden. Rør godt og kom balsamico, salt og peber i gryden. Lad det simre ved mellem varme i 5 minutter, og smag så til. Fisk chilien op og hæld salsaen over i en skål. Den kan serveres både lun og kold.
Avocadoen halveres, og kødet moses groft med limesaft. Smag til med salt og peber og kom mosen i en lille skål.
Tag fisken ud af køleskabet, dup den tør med køkkenrulle og skær den i mundrette bidder.
Varm fritureolien op til 180 grader. Dyp 4 stykker fisk ad gangen i øldejen og kom dem ned i den varme friture. De skal blot stege et par minutter. Tag dem op og læg dem på køkkenrulle. Fortsæt med resten af fisken.
Servér den varme fisk med lune tacos, avocadomos, tomatsalsa, frisk mynte og en limebåd. Ekstra chili er ganske valgfrit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *