Tex Mex

Det er min erfaring at de fleste børn elsker mad de selv kan blande ved bordet; jo flere skåle med forskellige ting, des bedre. Det kræver selvfølgelig en del hakken og snitten, men det er bestemt en nem måde at få ungerne til at spise nogle grøntsager – de syntes bare det er mere indbydende, når det ikke er blandet i en stor salatskål. Dagens menu stod på det vi kalder tex mex, altså tortillas med kød og grønt.

Tortillas (8 store eller 12 små)
450 g hvedemel (gerne den ublegede, eller bland alm. med lidt grovmel)
2 tsk. bagepulver
1½ tsk salt
90 g smør
2 dl varmt vand

Bland mel med bagepulver og salt, og smuldr smørret ud i melblandingen. Tilsæt det varme vand og ælt til en klistret dej. Lad den stå i ca. 20 minutter, mens du laver resten. Derefter findes den største pande frem, og varmes op på fuld styrke (den skal være MEGET varm). Kom dejen ud på meldrysset bord, del i 8 eller 12 “boller”, og rul dem ultratyndt ud. Læg dem på panden og “bag” dem på begge sider.

Kødfyld
500 g hakket oksekød
½ finthakket løg
1 fed hakket hvidløg
1 tsk spidskommen
1 tsk oregano
evt. chili eller cayennepeber
olie
salt og peber

Varm olien op i en gryde, svits løg og hvidløg til de klare. Tilsæt det hakkede kød, og svits til det er gråt. Tilsæt krydderierne (pas på med chilien, hvis det er meningen børnene også skal spise af det), smag til og server.

Guacamole
1 moden avocado
1 stor spsk græsk yoghurt (eller andet mælkeprodukt)
1 spsk løg
1 lille fed hvidløg
salt, peber og cayennepeber
1 spsk god olivenolie
1 tomat

Kom alle ingredienser undtagen tomaten i en skål, frem med stavblenderen og blend til guacamolen er lind. Smag til og vær igen forsigtig med cayennepeber eller chilien. Skær tomaten i kvarte, skær kernerne fra (gem dem evt. til tomatsovs dagen efter) og skær “skallen” i små tern som vendes i guacamolen. Server.

Skåle med majs, peberfrugt i tern, revet ost, salat i strimler, agurketern og hvad man nu eller kan lide af jalapenos og salsa stilles på bordet og så er der dømt hverdagsfest!
Er der rester er tortillas også super i madpakken.

6 kommentarer
 • MarieU siger:

  Mmm.. hjemmelavede tortillas, det laver jeg altså for sjældent. Ofte får jeg bare købt nogle færdige. Men jeg tror da lige vi skal have lavet dem her igen, de smagte fantastisk sidste gang jeg lavede dem.

 • Signe siger:

  Jeg prøvede faktisk engang at lave dem med en rest gåsefedt (fra jul – så tit får man jo heller ikke gåsesteg), og det kan varmt anbefales!

 • […] er maden meget vigtig i vores familie, så længe inden var menuen planlagt. Rosa havde bestilt texmex med tortillas og nachochips efterfulgt af citronfromage. Jeg er vokset op i et hjem hvor enhver form for fromage […]

 • […] men som en anderledes form for gæstemad, eller et weekendmåltid kan det sagtens gå. Jeg bagte tortillas til, men du kan evt. bare købe en pakke arabiske fladbrød, og varme dem let i […]

 • […] Hvis kødet virker meget tørt, kan du evt. tilsætte lidt vand efter en halv time. Server med tortillas, salsa, guacamole, salat, ost, […]

 • […] vi Tex-Mex, og spiser ofte tortillas med forskellige former for fyld. Det er dog på ingen måde det samme som at jeg kender det […]

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *