Suppe med butter beans og bacon

Jeg ved ikke om denne suppe er udpræget sommeragtig, men lækker er den i hvert fald. Hvis du ikke kan få fat i friske porrer, kan du evt. bruge nogle nye løg, og så bare snitte toppen også. Opskriften er som sagt fra Gordon Ramsays Himmelsk Nemt, som jeg syntes er en meget anvendelig kogebog. Jeg har ikke de store erfaringer med butter beans, men efter i dag er det klart en ingrediens jeg vil eksperimentere mere med.

Suppe med butter beans og bacon (8 personer)
500 g tørrede butter beans
2 laurbærblade
1 stor kvist timian
1 pakke bacon (140 g)
peber
salt
4 stilke bladselleri
3 porrer
2 løg
2 fed hvidløg
1 spsk smør
1 spsk olie
3 dl mælk (jeg brugte skummet, det fungerede fint)
1 stor håndfuld persille

Læg bønnerne i blød i vand i 12 timer (hvis du som jeg er en novice udi butter beans, skal du ikke undre dig over at de ser meget mærkelige ud undervejs!). Kom dem i en gryde, dæk med frisk vand, og tilsæt bacon i små tern, laurbærblade, timian, salt og peber. Lad det koge til bønnerne er møre (ifølge Gordon skulle dette tage 20 minutter, men det tog altså reelt en god times tid…). Snit hvidløg, selleri, porre og løg fint, og svits det i smør og olie – det skal ikke blive brunt. Tilsæt bønnerne med vand og det hele, fisk timian og laurbærblad op, og lad suppen småkoge i yderligere 10 minutter. Gordon mente at man skulle mose bønnerne lidt med skeen, for at tykne suppen, men det var min tålmodighed ikke til, så jeg gav den et par hurtige drøn med stavblenderen (bare for at få suppen til at blive lidt tykkere, den skal ikke være fuldstændig blendet). Tilsæt mælken, lad suppen koge op, og smag til med salt og peber. Kom den hakkede persille i og server med et godt stykke brød.

bare rolig, det er en meget lille tallerken på billedet, og ikke genmanipulerede bønner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *