Her i huset får vi kun suppe når min mand ikke er hjemme, da han kun mener det er en forret. Pigerne og jeg kan nu godt lide det som et selvstændigt måltid, og deres klare favorit er kartoffelsuppen. De kan godt lide den med kødboller (her må jeg indrømme at jeg har en købt pose frosne liggende, da jeg ikke selv spiser dem, og vi får det ret sjældent), mens jeg mere er til sprødstegt bacon. Der hører selvfølgelig et godt stykke brød til, og skal det være vildt kan man dryppe lidt god olivenolie over, eller måske drysse med lidt parmesan.
Ingredienserne er som følger (til 1 voksen og 2 halvstore børn):
1 porre
1 fed hvidløg
ca. 500 g kartofler
lidt krydder fra haven ( på billedet løvstikke og sar, men timian, persille eller andet kan også bruges).
1 l kogende vand
olivenolie
salt og peber
50 g bacon
Rens porren og skræl kartoflerne. Skær det hele i grove tern (brug endelig en god del af porretoppen, det giver masser og smag og en køn farve) og svits det i en gryde til kartoflerne begynder at hænge i. Hæld vandet på og lad det koge i ca. 20 minutter. Fisk krydderurterne op, og blend suppen med en stavblender. Smag til med salt og peber og server med bacontern.
Fik så (OGSÅ) afprøvet suppen. Den var bare GOD!. Et par klapsammen skriver rugbrød med lidt smør kan også godt anbefales!