Indonesisk karrysuppe

Jeg har ingen anelse om denne suppe i virkeligheden er fra Indonesien (formentlig ikke). Jeg fik opskriften af en bekendt for snart mange år siden, og har prøvet at lave den mere eller mindre fyldig med lidt kyllingerester eller nudler. Jeg kan nu godt lide den bare som den er, med et godt stykke brød til. Den tager kun et øjeblik (under ½ time) at lave, og er virkelig lækker med det lidt stærke karry blandet med den søde fersken.

Portionen er til 2 voksne og 2 børn

Karrysuppe

2 løg
4 fed hvidløg
1 ds hakkede tomater
1 ds fersken
1 ps rejer (150-200 g)
1 dl piskefløde
1 liter hønsebouillon
2 spsk karry
salt og peber

Hak løg og hvidløg, og svits begge dele i en klat smør blandet med neutral olie. Tilsæt karry, svits det lidt og kom bouillon og tomat i gryden. Lad det koge i ca. 15 minutter. Skær fersknerne i tern (ca. 1×1 cm), og kom dem i gryden sammen med lidt af siruppen fra dåsen samt fløde. Lad det koge op, smag til med salt og peber, tilsæt rejer og server!
Dejlig nem mad!

6 kommentarer
  • Hanne's verden siger:

    Hej Signe

    Den suppe ser så fin ud. Flot farve. Og kombinationen med karry og fersken, kan jeg forestille mig er rigtig god – og rundet af med fløden. Den kommer – også – på listen over “mad at prøve”.
    Kh Hanne

  • Signe siger:

    Hej Hanne
    Det er en meget god suppe – god fornøjelse med at prøve den 🙂

  • camsej siger:

    Øj, det ser dejligt ud! Jeg tror jeg vil prøve den med kylling, vi har altid kogt kylling i fryseren.

  • Signe siger:

    Hej Mille
    Fin blog du har 🙂
    For at få ungerne til at spise suppen, kan jeg klart anbefale nudler (jeg brugte grovnudler) – det elsker mine piger i hvert fald!
    Hilsen Signe

  • Inger siger:

    Det er en skøn suppe ..
    Jeg laver den til gæster.
    Der bruger jeg også torsk eller laks sammen med rejer. Som hovedret alle 3 slags fisk..
    Dertil putter jeg bønnespirer og lidt gulerod eller grønne asparges..
    Det bliver så lækkert ??????

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *