Grovhakkede fiskefrikadeller

Forleden dag var jeg ved fiskehandleren (sådan en vogn foran et storcenter), og han reklamerede med grov fiskefars for 50 kr. kiloet – og det lød jo umiddelbart som et godt tilbud. Men, men, men et ekstra blik på indholdsfortegnelsen viste at farsen kun indeholdt 50 % torsk – resten var stivelse, mælkepulver, fedt og lidt andre “spændende” ting. Hvad f… ligner det at sælge den slags som fiskefars??? Jeg bliver bare så indigneret over den slags!
Hvis du lige som mig ikke er vild med varer, der udgiver sig for noget andet end de er, kan jeg kun anbefale at du bliver medlem af Danmarks Aktive Forbrugere, som arbejder aktivt for at varer er hvad de udgiver sig for – og ikke alt muligt andet!

Heldigvis er det jo ikke svært at lave fiskefars, så jeg købte bare en stor mørksejfilet, og lavede den til de lækreste grovhakkede fiskedeller. Hvis du bedre kan lide finthakkede deller, kan du bare lave farsen i en foodprocessor 🙂

Fiskefrikadeller (4 pers.)
500 g mørksejfilet
2 spsk hvedemel
1 æg
2 spsk finthakket løg
½ dl hakkede krydderurter (fx kørvel eller persille)
salt og peber
neutral olie og smør til stegning

Fjern alle ben fra mørksejen, og hak den med en kniv – så fint du gider 😉 Kom fisken i en skål, og tilsæt resten af ingredienserne. Rør den grundigt sammen med en ske. Lad farsen trække på køl en halv times tid og steg så dellerne i olie og smør ved medium varme.
Server enten med rugbrød og remoulade, eller sammen med kartofler og en lækker urtecreme. Velbekomme.

2 kommentarer
  • Sif siger:

    Argh! Det er altså utroligt at der skal stoppes så mange klamme ting i vores mad.
    Lav den sæl'!

    De ser fandme gode ud, de deller. Gid jeg havde noget fisk i fryseren.

  • Signe siger:

    Jeg tror nærmest at "lav den sæl'" må være vores fælles mantra 🙂

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *