Blomkålssuppe

Jeg er vist verdens dårligste blogger for tiden; jeg laver masser af mad og får da også taget nogle billeder, men derfra og så til at få skrevet om det, er der åbenbart et stykke vej…
Det hjælper så heller ikke at weekenderne i august har været fuldstændig booket ud, med alskens arrangementer. Nu mangler vi bare den lille (store) piges 7-års fødselsdag først i september, så skulle efteråret blive forholdsvis arrangements-fattigt – ja, altså bortset fra lidt (nok meget?) læsning osv 🙂
I morgen skal de have denne blomkålssuppe på arbejdet, men jeg lavede den allerede i torsdags og smed den i fryseren (sammen med en gang chili con carne til i dag), da jeg har haft introdag på seminariet i dag, og i morgen starter den ordinære undervisning så.
Den er ikke udpræget fedtfattig, men til gengæld fyldt med masser af lækker kål, og med en dejlig mild smag.

Blomkålssuppe (frokost til 8)
2 blomkål
2 løg
3 fed hvidløg
3 bagekartofler
1½ l grøntsagsbouillon
½ l piskefløde
1 spsk hakket timian (frisk)
krydderbuket af forskellige friske krydderurter (jeg brugte sar, løvstikke og salvie)
salt og peber

Rens blomkål for blade og skær dem i tern – bage tag stokken med. Skræl kartoflerne og skær dem i halvstore tern. Hak løg og hvidløg fint, og svits det i lidt olie. Når de bliver klare, kommes blomkål og kartofler i gryden. Svits lidt længere tid, og hæld så bouillon på. Lad det koge op, tilsæt krydderurterne, salt og peber, skru ned og sæt låg på. Lad det simre i 20 minutter til alle grøntsagerne er kogt helt bløde. Fisk krydderbuketten op og blend suppen med en stavblender.
Kom fløde i, kog suppen op og smag den til med salt og peber.
Server evt. med lidt finthakket purløg og et par dråber god olivenolie, samt et godt stykke brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *