Anmeldelse af Retnemt.dk

I forbindelse med at jeg har tegnet abonnement på Magasinet Mad! fik jeg i denne uge tilsendt en måltidskasse fra RetNemt.dk. Som abonnementstilbud kunne jeg vælge mellem kasserne MiddelhavsRet og RetEksotisk, men da jeg under min oprettelse skulle skrive hvad jeg var interesseret i af mad, havde jeg også klikket på fisk – så jeg endte med at få tilsendt ugens Fiskeret (som faktisk er 60 kr. dyrere, og tilmed med økologiske grøntsager, så jeg var godt tilfreds).
Kassen stod på mit dørtrin tirsdag morgen kl. 7, så jeg kunne nå at pakke det ud inden jeg skulle på arbejde (det er dog pakket i en termokasse med køleelement). Jeg fik en pose med 550 g laksefilet skåret i tynde skiver, nogle rodfrugter, en citron, en dusk persille, en pose med grovboller, 1 kg små kartofler og lidt brun farin – samt selvfølgelig en opskrift. Det hele virkede frisk og lækkert!

Retten var beregnet til 4, men da pigerne pludselig fik en legeaftale, var det kun min mand og jeg der var hjemme. Jeg valgte at gemme bollerne til pigernes madpakker, og vi spiste kun halvdelen af kartoflerne. Havde vi alle 4 været hjemme, vil jeg mene at der var lige i underkanten med fisk, og desuden var der for få grøntsager til min smag.

Selve opskriften var en noget anderledes måde at få laks på, hvor tynde skiver blev lagt på en tallerken, drysset med farin og lidt smør, hvorefter de kom nogle få minutter i ovnen. De forskårne skiver var dog lidt for tykke (men samtidig ikke så tykke at man kunne dele dem), så de skulle have 7-8 minutter i ovnen, i forhold til opskriftens angivne 3! Min mand og jeg var ikke specielt vilde med det søde sukker til laksen, lidt citronsaft og -skal havde nok passet bedre til vores smagsløg.
Rodfrugtsalaten var lækker (og så tyndt skåret selleri kan min husbond godt spise!), men jeg syntes som sagt at der var for lidt til 4 – det passede til 2 personer.
I øvrigt syntes jeg der manglede noget dyppelse, så jeg endte med at servere en let urtemayonnaise til (mayonnaise rørt med yoghurt, citron, persille og salvie), da kartofler uden noget til hurtigt kan blive noget tørre.

Alt i alt syntes jeg kassen fra RetNemt.dk er en god løsning i en travl hverdag, opskriften var en fornyelse og råvarerne var friske – dog trækker det gevaldigt ned at prisen er 219 kr. Det er simpelthen for meget til et hverdagsmåltid i vores husholdning, så det er nok ikke et sted jeg bliver fast kunde (desuden vil jeg helst selv bestemme hvad vi skal have at spise, og har ingen problemer med at finde inspiration til hverdagsmad – men det er jo bare mig!)

5 kommentarer
 • Kristian siger:

  Det lyder ells som en ganske lækker kasse, men ret dyr for et måltid.

  Jeg kan godt se ideen med brun farin over laksen, dog skulle den så ikke have været i ovnen – tror heller ikke det havde været mig, minder for meget om gravad laks.
  Men selve indholdet af kassen og det at du beskriver friskheden lyder fristende, men il den pris tror jeg heller ikke jeg kunne blive fast kunde.

  Lækkert tip, signe.

 • Signe siger:

  Velbekomme 🙂
  Jeg syntes egenetlig også at det var en god abonnementsgave, i stedet for halvdårlige knive/mærkelige karafler/stegetermometre og hvad man ellers kan skrabe til sig!

 • Kristian siger:

  Det vil jeg godt give dig ret i – selvom jeg egenlig godt kunne bruge en ny karaffel 🙂

 • Anonymous siger:

  Jeg har også været den heldige modtager af et gavekort fra Mad. Vi valgte lammesalaten fra denne uge. Det var ekstremt lækkert, men hvis det ikke havde været en tøsemiddag, så var der garanteret ikke mad nok. I øvrigt var kødet meget småt skåret ud og slet ikke som på fotoet, men det smagte dejligt. Prisen… ja – jeg kunne nok lave det for 100 kr. mod de 169, det reeelt kostede, men det var virkelig nemt.
  Hilsen
  Jannie

 • Signe siger:

  Dejligt med sådan et gratis måltid mad – og så pyt med at det kunne være indkøbt billigere selv 🙂

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *