Irriterende som det der arbejde er totalt ødelæggende for ens fritid!
Jeg har været noget fortravlet i den sidste tid, så menuen herhjemme har primært været gamle klassikere. Det er selvfølgelig også meget hyggeligt, men jeg trives altså bedst med nye tiltag i køkkenet. Om under tre uger skal vi flytte, så blogaktiviteten bliver nok lettere sporadisk på denne side af jul. Jeg glæder mig meget til at kunne cykle på arbejde, fremfor at køre 50 km hver vej, men det bliver også noget af en omvæltning at flytte fra Århus, hvor vi har boet i 20 år.
Nå, men denne weekend er altså den sidste inden vi går totalt i pakke-mode, så bagning skulle der til. Jeg har haft lidt dårlig samvittighed overfor det omtalte Kierkegaard-projekt, så en opskrift herfra blev fundet, alle mål omregnet, og nogle ingredienser udskiftet. Der skulle egentlig marshmallow-fluff i cremen, men da jeg ikke er meget for produkter fyldt med E-numre, sprang jeg det over og lavede en klassisk smørcreme, smagt til med rigeligt vanilje i stedet. Hvor gammel opskriften egentlig er, fremgår ikke helt af bogen, men den skulle oprindelig været blevet bagt af Amish-kvinder og lagt i madpakkerne til bønderne, som så råbte “Whoopie!”, når de fandt sådan en kage 🙂
Jeg har kun prøvet whoopie pies en enkelt gang før, og disse var klart bedre end den sidste opskrift jeg prøvede kræfter med. Jeg skal dog advare om at opskriften er KÆMPE; jeg endte med 17 ret store whoopie pies OG 24 muffins. Heldigvis skulle min datter til klassefest, så hun fik lige en stak muffins under armen.
Vær opmærksom på at der kun er smørcreme nok til 17-18 whoopies pies, så lav enten halv portion dej, eller bare pynt muffins med almindelig glasur.
Whoopie pies (17 + 24 muffins)
600 g sukker
225 g blødt smør
100 g kakao
7 dl mælk
4 æg
850 g mel
1½ tsk salt
4 tsk bagepulver
1 spsk vaniljesukker
Smørcreme:
250 g smør
350 g flormelis
1 dl mælk
kornene af 1 stang vanilje
et nip salt
Kom det bløde smør i en stor skål og pisk det hvidt sammen med sukkeret. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt imellem hver. Bland mel med kakao, bagepulver, salt og vaniljesukker. Tilsæt skiftemel melblanding og mælk imens der piskes. Sørg for at starte og slutte med melblandingen (så skiller dejen ikke!). Beklæd 3 bageplader med bagepapir og læg dejen på med to spiseskeer- 34 kager i alt. Husk god afstand imellem kagerne, de flyder temmelig meget ud. Bages på næstøverste rille ved 175 grader i ca. 10 minutter. Lad kagerne afkøle på en rist til de er helt kolde. Bag resten af dejen som muffins, vær opmærksom på at bagetiden øges til 17-18 minutter.
Til smørcremen piskes smørret blødt. Tilsæt halvdelen af flormelisen, pisk grundigt. Tilsæt mælk og pisk igen. Tilsæt resten af flormelis samt vaniljekorn og salt. Pisk længe nok til at cremen er let og lækker. Kom cremen i en sprøjtepose med en mellem stjernetyl (alternativt kan en frysepose bruges).
Når kagerne er helt kolde, sprøjtes der creme på den ene halvdel og den anden presses let ovenpå. Du behøver ikke dække kagen fuldstændig, da smørcreme smager meget fyldigt. Kagerne kan holde sig i en tætsluttende bøtte i nogle dage. Husk at lægge smørrebrødspapir imellem, de klistrer nemt sammen.
At flytte lige inden jul er modig. Julen er jo allerede stressende i forvejen. Vi flyttede i august, og jeg er stadig stresset over at ting stadig står i flyttekasser og lamper som endnu ikke er sat op 🙂
Det var lige nu at det passede, men ja, det bliver formentlig en hektisk juletid 🙂