Kanelsnurrar er bare en lidt sjovere måde at lave kanelsnegle på. Det gode ved dem er at remoncen er bedre indkapslet i dejen, og derfor ikke flyder ud under bagningen. Man kan vist købe dem ved Meyers Bageri, men sådan et har vi ikke her i Århus, og så må man jo bage dem selv.
Jeg bruger den samme opskrift som til kanelsnegle, men ruller dem selvfølgelig på en anden måde.
Rul dejen ud til en aflang plade og smør remonce på den midterste tredjedel. Fold først den ene del af pladen ind over remoncen og dernæst den anden. Rul den foldede dej ud i ca 1 cm’s tykkelse. Skær dejen i 12 lange strimler. Tag fat i hver ende af strimlen og sno i hver i sin retning, 5-6 snoninger. Rul den snoede dej om sig selv – ikke for stramt, så vælter den under bagningen. Lad snurrarne efterhæve på en plade i 30 minutter, og bag dem ved 225 grader i 10-12 minutter.
Kom lidt hvid glasur på de let afkølede snurrar – og NYD!
6 kommentarer
Måske er det bare mig, der er lidt tung i det, men jeg forstod ikke helt rulleforklaringen – men heldigvis er youtube min redning: https://www.youtube.com/watch?v=kfukCv9F368
Det ser sjovt ud og skal helt sikkert prøves næste gang 🙂
Tak for linket, søs, men jeg tror det er lidt som Pernille skriver – når man står med dejen i hånden, giver det ligesom sig selv 🙂 Jeg var i hvert fald meget positivt overrasket over, hvor lidt remonce der flød ud på pladen – hvilket jo også gør snurrarne mere saftige end snegle.
Jeg prøvede Meyers opskrift og var totalt lost i hans snurre forklaring indtil jeg stod med dejen i hånden, så gav det pludseligt mening 🙂
Opskriften i Meyers bagebog kan godt anbefales – selvom det er lidt omstændigt, hvis man som jeg ikke har en æltemaskine
Jeg er sikker på at Meyers opskrift er fin, jeg valgte bare kun at bruge rullemetoden denne gang 🙂
[…] til Annes fødselsdag og fik serveret Nutellasnurrar. Den svampede lækkerhed som man kender fra kanelsnurrar er der jo ligemeget hvad fyldet er lavet af, og Nutellaen giver snurrarne en dejlig sødme. Kunne […]