Gulerodskage uden fedt

Nød lærer nøgen kvinde at spinde…
Jeg er verdens dårligste til at overholde slanke- og minus sukker-forsætter, så i år har jeg slet ikke lavet nogen – HA, så kan jeg ikke fejle!!!
Til gengæld går det fint med hverdagsmotionen; jeg cykler til alt hvor det er muligt (ikke 17 km til arbejde i frostvejr!!!), og går ture med hunden i rask trav – og det kan heldigvis også mærkes på tøjet 🙂
Nå, men dagens gulerodskage er altså bagt helt uden fedt; primært fordi jeg var løbet tør for smør (tilsyneladende brugt til endeløse kasser med havregrynskugler i december…), og så skete der nok ikke alverden ved lige at prøve sådan en også.
Ligesom krydderkager uden fedt, smager kagen bedst skåret i tynde skiver og smurt med smør, men på grund af de mange gulerødder er den altså rimelig saftig og kan sagtens spises uden.
Jeg kan ikke love at man bliver tyndere af at spise den, men den smager dejligt!

Gulerodskage
400 g groftrevne gulerødder
3 æg
1 dl rørsukker
1 dl brun farin (eller muscavadosukker – igen har julen udtømt mit lager!)
1 dl yoghurt (jeg brugte græsk)
4 dl mel
2 tsk kanel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
½ tsk salt
1 tsk vanillesukker
2 dl valnødder

Skræl og riv gulerødderne – det var 8 i mit tilfælde; vej af, så du er sikker på mængden. Pisk æggene med de 2 slags sukker til det skummer. Tilsæt yoghurt og pisk. Bland melet med kanel bagepulver, natron, salt og vanillesukker og kom det ned i æggemassen mens du rører langsomt. Kom gulerødder og grofthakkede valnødder i.
Fordel dejen i en form (ca. 20×30 cm) foret med bagepapir og bag den på midterste rille ved 175 grader i ca. 40 min.
Afkøl og server – evt. smurt med lidt smør.

2 kommentarer
 • Hanne's verden siger:

  Hej Signe
  Godt nytår til dig:o)
  Jeg er en af de tåbelige, som har sat mig for at smide kilo i det nye år… Men din kage lyder nu som et godt alternativ til de fede af slagsen.

 • Signe siger:

  De gange hvor jeg har sat mig for at smide nogle kilo, har jeg også været nødsaget til at gøre plads til lidt sødt – ellers er det dømt til at mislykkes.
  Held og lykke med slankningen 🙂

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *