Både manden og jeg har kæmpet lidt med noget influenza de sidste dage, og der er bare ikke noget som te og kage, når man er sådan lidt sløj. Jeg blev nødt til at tage en lille lur, da jeg havde bagt den; det tog bare den smule energi jeg havde 🙁 Jeg har besluttet at jeg ikke gider være syg i morgen, nu får vi se om min krop så har lyst til at lytte…
Denne opskrift er oprindelig fra et dameblad, og har ligget i min kasse med udklip og lignende, i adskillige år. Jeg har bagt den en enkelt gang før; det er en meget luftig kage med en mild smag af kokos, vanilje og æbler – helt perfekt til eftermiddagskaffen eller teen.
Æblekage med kokos
150 g blødt smør
150 g sukker
150 g hvedemel
75 g kokos
3 æg
½ stang vanilje
3/4 dl mælk
2 tsk bagepulver
2-3 æbler
Til drys:
1 håndfuld mandler (ca. 20 stk.)
2 spsk rørsukker
Rør smør, sukker og vaniljekorn hvidt. Pisk æggene i et ad gangen, rør godt mellem hvert. Bland mel, kokos og bagepulver, og rør det i dejen skiftevis med mælken.
Skræl æblerne, og skær dem i tynde både. Det ene æble skæres i fine tern, der vendes i dejen. Fordel dejen i en smurt form (ca. 20×30 cm), og kom resten af æblebådene ovenpå i et lag. Drys med grofthakkede mandler og rørsukker.
Bag kagen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Serveres lun eller kold med lidt cremefraiche (flødeskum/vaniljeis) til.
Må……ha’…..kage…..
Den ser godt nok dejlig ud – kunne godt lige fræse sådan en halv 🙂
Der er lige et par morgensmadsstykker til overs, så en hel halv åd jeg ikke 😉
Æv din onde kagedåse. Jeg har sådan lyst til nybagt kage… måske en drømmekage? Men har jeg noget kokos – nope!
Kokos er da ellers meget basis – hav det altid i skabet, in case drømmekage-craving kommer over dig 🙂
Kære Signe, ved du godt hvor længe jeg har drømt om at finde præcis opskriften på denne kage! ??! ??????
Da jeg læste ingrediens listen synes jeg den mindede meget om den jeg engang selv havde bagt for mange år siden men som opskriften var blevet på. Men jeg er næsten 100 på at det er den samme da jeg læste at du havde den fra et dameblad for mange år tilbage! Tusind tak for at pinne den.
Hehe det er så fedt det her ??
Dejligt at høre at opskriften vandt genklang 🙂