Når man sådan har sidste dag på den arbejdsplads hvor man bare har været vildt glad for at være, kræver det noget seriøs kage 🙂 Ergo havde jeg lavet en ordentlig portion Sarah Bernard kager og taget med – chokolade og marcipan i skøn forening; de var bestemt et hit!
Jeg lavede dem over et par dage, først makronerne og cremen, dagen derpå “monteringen”. Opskriftforlægget er Hannes, men jeg justerede en smule på mængden og lavede kagerne lidt større. Er man til det, kan man komme lidt spiritus i cremen, men jeg kan nu bedst lide den rene smag af god chokolade.
Sarah Bernhardt kager (ca. 22 stk)
Makroner
2 æggehvider
1½ dl sukker
275 g groftrevet marcipan
Chokoladecreme
135 g god mørk chokolade (ca 60% kakaoindhold)
3½ dl piskefløde
200 g mørk chokolade til overtræk
Pisk ingredienserne til makronerne sammen til en jævn masse. Brug en sprøjtepose eller 2 spiseskeer til at fordele massen i ca. 22 små kager. Kom lidt vand på fingrene og form dem til runde, flade kager. Lad dem tørre i 30 minutter og bag dem så ved 175 grader i ca. 20 minutter. Lad dem køle af på en rist, og tag dem lige så forsigtigt af papiret – de kan godt klistre.
Kog ingredienserne til cremen sammen under omrøring, kom choko-fløden i en skål og sæt den på køl i mindst 4 timer – gerne natten over. Pisk cremen til en let creme – det går stærkt, så pas på den ikke bliver overpisket, og dermed grynet. Kom ca. 1 spsk creme på hver makron, og form det til små toppe med en palet. Sættes på køl i mindst 30 minutter.
Temperer den mørke chokolade – det er nemmest i microovnen, hvor du smelter 2/3 af den hakkede chokolade, rør et par gange undervejs. Til sidst tilsættes den resterende chokolade, og der røres til alt er blankt og smeltet. Dyp makronerne heri, og lad kagerne størkne på et fad.
Kagerne kan med fordel laves dagen inden, og ifølge Hanne kan de også fryses.
Neiiiiiiiiiiiiiiiii mine yndlingskager… den skal da prøves den opskrift! 🙂
Det er faktisk kun anden gang jeg laver deM – første gang var dengang til din fødselsdag (og der havde jeg købt makronerne). De her er bedre 🙂
Yees. Lige den opskrift på Sarah Bernard jeg har manglet. Dem må jeg prøve! Og helt sikkert også med de hjemmelavede makroner.
Mvh
Jimmi
God fornøjelse 🙂
Verdens bedste små kager! 😀
Det er i hvert fald ikke meget galt 🙂
Hold da op hvor er jeg misundelig på dine kollegaer!
Tak for rosen 🙂