Indlægget indeholder affiliate links
Igen i år samarbejder jeg med Ømosebær; de giver mig skønne, solmodne bær og jeg laver nogle opskrifter med bærrene. I min bog er det en rigtig fin aftale, og så elsker jeg bare at kunne hente friske råvarer helt lokalt. I lørdags hentede min datter og jeg en kasse med solbær, og de blev tryllet om til adskillige ting: Marmelade (selvfølgelig) – en version med vanilje og én med lakrids, saft, rødgrød, en salat med solbærdressing, masser af bær til fryseren samt denne skønne kage.
Kagen er bagt med pistaciemel som jeg købte tilbage i februar, da jeg var i Rom. Du kan vælge blot at hakke pistacienødder meget fint i en foodprocessor eller benytte mandler eller hasselnødder i stedet. Pistaciemel er i hvert fald ikke noget jeg har set i danske supermarkeder. Det giver kagen en smuk farve og en delikat smag, men der er heldigvis andre alternativer 🙂
Jeg er vild med kombinationen af sød kage og syrlige bær. Desuden gør den saftige bærmidte, at kagen sagtens kan holde sig frisk i dagevis; omend det sjældent er nødvendigt herhjemme!
Pistaciekage med solbær (1 brødform)
200 g blødt smør
200 g sukker
2 æg
100 g pistaciemel (eller andet nøddemel)
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
200 g friske eller frosne solbær
1 spsk flormelis til drys
Pisk smør og sukker lyst og tilsæt æggene et ad gangen imens der piskes. Bland hvedemel, pistaciemel og bagepulver og kom det i dejen mens der piskes på laveste hastighed.
Kom halvdelen af dejen i bunden af en smurt brødform, bred det ud med en dejskraber og fordel solbærrene ovenpå. Kom resten af dejen ovenpå solbærrene, forsøg at brede det jævnt ud, og bank brødformen et par gange ned i bordet (så undgår du huller i kagen). Sæt den på næstnederste rille i ovnen ved 160 grader og bag den i en time.
Stik i den færdigbagte kage med en stegegaffel, der må ikke hænge dej ved.
Lad den afkøle i formen og vend den dernæst ud på et bræt eller et fad. Drys med lidt flormelis og server i tykke skiver.