Blomme-tørkage

Ind imellem falder man over opskrifter, der lige passer til hvad man har lyst til, og hvad man lige har i køleskabet – total win-win!!! Den oprindelige opskrift var med ferskner, men da jeg i denne uge havde fået et helt læs ret sure blommer fra Aarstiderne (de bliver muligvis bedre af at ligge…), brugte jeg bare dem i stedet.
Jeg benyttede de krydderier som Deb havde brugt i fersken-kagen, men jeg er sikker på at vanilje også ville være meget lækkert.
Kagen er ret tør, og derfor pynter et stor klat cremefraiche på den – til gengæld skulle den kunne holde sig i dagevis (hvis den får lov!), og det kan jo være at frugten gør den mere fugtig efterhånden.

Blomme-tørkage
375 g mel
200 g rørsukker
½ tsk kanel
lidt revet muskatnød
1 tsk bagepulver
225 g smør
1 æg
8-10 blommer, alt efter størrelse

Kom mel, sukker, bagepulver og krydderier i en foodprocessor og bland det sammen. Tilsæt det kolde smør i tern og ægget, og kør det sammen til en “dej” (det SKAL ligne brødkrummer/revet ost). Smør et ildfast fad (ca. 25×30 cm), og kom 3/4 af dejen ned i fadet. Pres dejen med hånden, så den dækker hele bunden i et jævnt lag.
Tag stenene ud af blommerne og skær dem i tynde skiver (jeg havde meget små blommer, så de blev bare delt i 8). Fordel skiverne på dejen, og drys resten af “krumme-dejen” henover i et jævnt lag.
Bag kagen i en 190 grader varm ovn i ca. 30 minutter. Lad den køle helt af i formen førend den skæres ud i firkanter og serveres med en god kop te.

6 kommentarer
 • Jule Mig siger:

  Åhhhh nu sidder jeg og savler helt vildt !!!!!

  Hyggehygge
  Marianne

 • Signe siger:

  Den smager rigtigt fredags-syndigt 🙂

 • Anne LO siger:

  Hold nu op med alt det kage – vi skal have sund mad, nå! 🙂

 • Signe siger:

  Ja, ja, jeg skal nok – har bare været SÅ snottet og sølle at jeg ligesom fortjente kage…

 • foodfanatic siger:

  mmm kage + cremefraiche = savl i tastaturet 🙂

 • Signe siger:

  Cremefraiche giver altså lige det sidste pift 🙂

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *