TAAADAAA: Indlæg nr. 200!!!!
Jeg må vist hellere lade være med at tælle op, hvor mange af indlæggene, der har haft noget med kage at gøre – man er vel en sukkergris 🙂
Heldigvis ryger der også en del frugt og grønt ned, samt massevis af fuldkorn, så det går nok endda.
De her småkager er fuldstændig fantastiske til en kop te, men jeg vil da ikke afvise at de også dur til kaffe. De er temmelig britiske i det, men hvor man nok i England ville bage dem med tørret ingefær, smager de fuldstændig sublimt med friskrevet ingefær. Det er ligesom om ingefæren giver dem lidt spark, hvilket er rigtig lækkert.
Dejen er rigtig nem at lave – den skal bare æltes sammen, og så skal kagerne trilles i valnøddestørrelse og bages, nemt og godt.
Opskriften er fra den altid gode Kager der smager – og andre søde sager, som jeg har refereret til før -det er virkelig en super anvendelig kagebog.
Ingefærsmåkager(ca. 40 stk.)
350 g hvedemel
1 stor spsk friskrevet ingefær
1 nip salt
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
200 g rørsukker
125 g smør
90 g lys sirup
1 æg
Kom smør og sirup i en skål, og smelt det i mikroen på lav effekt (du kan også bruge en gryde på lav varme) – lad det afkøle lidt,mens resten af dejen gøres klar.
Kom mel, salt, bagepulver og natron i en skål. Riv ingefæren ned i skålen og kom også rørsukkeret heri. Tilsæt smør-massen sammen med ægget, og ælt dejen sammen.
Tril dejen til kugler på størrelse med en valnød, og fordel dem på et par bageplader. Tryk dem lidt flade med hånde. Bag kagerne på næstøverste rille i ca. 10 minutter ved 180 grader. Afkøles på en rist og opbevares i en kagedåse.
Tillykke med de 200 indlæg 🙂
Uh, sikke nogle lækre småkager. Jeg elsker de engelske 'ginger snaps' og forestiller mig at de der er tæt på. OG nu ligger der jo smør i køleskabet til at bage af, så måske i morgen?
Knus M
Tak tak – ja, jeg har næsten altid smør klar, hvis nu jeg faldt over en lækker kageopskrift 🙂
Selv knus
Tillyke med indlæg nummer 200 – der går jo nok nogle dage inden jeg når derop:-)
Jeg er vild med ingefærkager, men synes alle de varianter jeg har prøvet smager liiiiiiidt for meget af jul (brunkage). Tror det er noget med smør og sirup der koges sammen.
Min farmor bagte nogle helt vildt gode ingefærsnitter, men hun er desværre død og jeg tror ikke nok på spøgelser til, at jeg vil sætte min lid til, at få opskriften fra hende.
De var bare så gode. Krydrede og stærke af ingefær, men ikke på brunkagemåden.
jeg syntes faktisk overhovedet ikke at de her smager af jul – men det må du jo prøve om du syntes 🙂
Ærgerligt med sådan en opskrift, der er gået i graven med din hedengange mormor 🙁
Hej igen.
Nu har jeg så prøvet din opskrift, og jeg må sige at de er lækre. Slet ikke spor af julesmåkager og lige tilpas med ingefær. Men skal de være bløde i midten? Det endte med, at jeg gav dem næsten 20 min. i ovnen, fordi de ikke vil tage farve, men de er stadig bløde indeni og sprøde udenpå. Sådan er der jo nogle cookies der er, men jeg kan godt lide, når det er sprødt hele vejen igennem, så jeg skal vist lige ændre lidt på opskriften, hvis det er tilfældet:)
Jeg kan faktisk bedst lide når de er lidt bløde, men mine blev ret sprøde, så det kommer nok an på ovnen.
Dejligt at de ikke mindede dig om jul 🙂
[…] krydrede, pludselig stærke smag. Ingefær er både godt i det søde og det salte køkken, fx i ingefærkager eller i forårsruller, og jeg har det næsten altid på lager. Det kan bare være vanskeligt at […]
Lige bagt dem, og de er fantastiske! tak for opskriften 🙂
Velbekomme 🙂