Hjemmebagte oreos

Jeg har lige afsluttet en kagekursus på efterskolen, og eleverne havde derfor bedt om at vi skulle bage “noget svært”. Da de jo allesammen kender den klassiske oreo-kiks, som er en chokoladekiks med vaniljecreme, blev jeg enig med mig selv om at det var et passende projekt.
Vi havde kun 1½ time og de nåede kun lige at blive færdige. Normalt skal dejen hvile på køl i en times tid, men de fik lov til at smide den i fryseren i et kvarter i stedet. Kiksene blev overordentlig vellykkede og eleverne var meget tilfredse. Jeg fik kun en enkelt smagsprøve, og besluttede derfor også at teste opskriften i mit eget køkken. 
Kiksene bliver fint sprøde og smørcremen er virkelig lækker. Jeg kom de kolde kiks i en lufttæt beholder, og de holdt sig fint sprøde i et par dage (de kan muligvis holde længere, hvis de ikke bliver spist…).
Det kan være lidt svært at se, hvornår kiksene lige er færdige, da de jo først bliver sprøde, når de er helt kolde, men hvis du kommer til at give dem for lidt, kan de sagtens efterbages i nogle minutter. De skal blive lidt mørkere i kanten, men prøv dig frem.
Jeg brugte en foodprocessor til både kagedej og smørcreme, men dejen kan sagtens æltes i hånden og cremen med en håndmixer, hvis du ikke har en foodprocessor.

Oreos (ca. 30 stk)
175 g hvedemel
175 g sukker
3 spsk kakao
1 tsk bagepulver
1 nip salt
125 g koldt smør
1 æg

Smørcreme:
100 g blødt smør
1 spsk fløde
marven af ½ stang vanilje
250 g flormelis

Bland mel, sukker, kakao, salt og bagepulver. Skær smørret i tern og findel det i melblandingen – det skal ligne revet ost. Brug ægget til at samle dejen; her skal du lige bruge lidt håndvarme for at få det til at være en sammenhængende dej. Pak dejen i film og læg den på køl i mindst en time.
Kom det bløde smør i en skål sammen med fløde og vanilje. Pisk det cremet og tilsæt flormelis lidt ad gangen til du har en luftig creme. Kom cremen i en sprøjtepose med en mellem størrelse stjernetyl. Læg den til side.
Tag dejen ud af køleskabet, drys lidt mel på bordet og rul dejen ud. Den skal være ca. 3 mm tyk. Stik den ud med en form (ca. 3 cm i diameter).

IMG_1502Læg kagerne over på en bageplade beklædt med bagepapir – husk at de flyder lidt ud. Bag kagerne på næstøverste rille ved 180 grader i ca. 8 minutter. Lad dem afkøle på en rist.
IMG_1507
Når kagerne er helt kolde, sprøjtes der lidt smørcreme ud på halvdelen, hvorefter de toppes med resten af kagerne. Spis og nyd til en god kop te eller kaffe.

IMG_1515

1 kommentar
  • […] én kage. Jeg har længe samlet mod til at bage disse brownies, men måtte først lige have nogle Oreos jeg kunne komme i. Da jeg jo ikke tåler margarine, nyttede det ikke noget blot at købe en pakke, […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *