Bærmuffins med smuldredej

Som sagt er der også bageopskrifter i den nye Ottolenghi Kogebog #1, og kagebagning kan jeg sjovt nok altid finde tid til; ligegyldigt hvor arbejdsramt jeg måtte være, så letter det at bage en kage. Jeg ved godt at langt de fleste andre har det lige omvendt, men jeg elsker bare at bage!

Disse muffins er spækket med frugt; 2 slags bær samt æble, og den sprøde top giver lige det der ekstra pift. I virkeligheden var de kun med blåbær og æble, men min fryser bød på blot 25 g frosne blåbær, og så var det da heldigt at jeg også havde en lille smule ribs. Brug hvad du har; brombær og hindbær er garanteret også lækre. Bagte jordbær er jeg ikke så vild med, og har du blommer ville jeg nok bage noget andet (fx denne kage).
Jeg lavede kun ½ portion og fik alligevel 10 muffins; de skal helst spises mens de er nogenlunde frisklavede, så denne portion passede fint herhjemme.
Når man topper muffins med smuldredej, kommer der nemt noget på bagepladen, så husk bagepapir, med mindre du da er helt vild med at gøre ovnen ren bagefter.

Bærmuffins med smuldredej (10 stk)
270 g hvedemel
2½ tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1 æg
170 g sukker
70 g smeltet smør
1 3/4 dl mælk
fintrevet skal af ½ citron
½ æble i små tern
100 g frosne eller friske bær; plus lidt ekstra til pynt

smuldredej:
75 g hvedemel
25 g sukker
50 g koldt smør

Kom hvedemel, bagepulver og salt i en lille skål og rør det sammen. Pisk æg, sukker og smeltet smør sammen (bare med et piskeris, du behøver ikke finde håndmikseren frem). Tilsæt mælk og citronskal, samt bær og æbletern. Vend melblandingen i dejen med en dejskraber. Den skal blot lige samles.
Kom dejen i 10 smurte muffinforme; de skal fyldes næsten helt op.
Til smuldredejen blandes mel og sukker, og det kolde smør nulres ud i blandingen. Læg en teskefuld på hver muffin og top med et par bær på hver.
Bages ved 190 grader i ca. 25 minutter. Stik i dem med en stegegaffel eller en kødnål, for at tjekke om de er færdige. Lad dem køle lidt, førend de løsnes fra formen.
Spises lune eller kolde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *