Bløde cookies

Jeg elsker cookies, og mener bestemt at den ultimative opskrift er mine efterhånden berømte mavepine-cookies. Dog kan jeg ind imellem lade mig friste af andre blogs og især billeder, så da jeg for et par måneder siden så et billede af disse cookies instagram, måtte jeg lige teste dem. Smørindholdet er noget mindre end i mavepinerne, til gengæld er chokoladeindholdet højere. Kagerne bliver ved med at være bløde, også når de er kølet helt af, hvilket er ret lækkert. Desuden kan jeg godt lide den snert af kaffe og honning, som de har.

Bløde cookies (ca. 24 stk)
85 g smør
1,2 dl sukker
1,7 dl brunt sukker – gerne muscavado
3 spsk honning
2 tsk vaniljesukker
1 tsk frysetørret kaffe
3/4 tsk salt
1 spsk lys eddike
1 æg
½ tsk natron
½ tsk bagepulver
225 g hvedemel (gerne ubleget)
350 g mørk chokolade, hakket eller i dråber (jeg bruger Callebaut, som allerede er formet i små dråber)

Pisk det bløde smør, de to slags sukker, honning, vaniljesukker, kaffe og salt sammen. Tilsæt æg, eddike og hævemidler. Pisk igen. Kom mel og chokolade i dejen og saml den lidt hurtigt.IMG_1429
Fordel dejen på to bageplader med et par skeer. Bages på næstøverste rille i ca. 10 minutter ved 175 grader. Lad dem afkøle på en rist, og vent med at fjerne bagepapiret til de er kølet let af – ellers ødelægger du kagerne.
Spis dem mens børnene er væk, eller, nå nej, del dem med dine søde børn 🙂

IMG_1435

11 kommentarer
  • Sarah siger:

    Nøj de ser godt nok også lækre ud………………

  • Kokkekongen siger:

    Bløde cookies, dem er de vilde med på plejehjemmene, de kan spises uden tænder 🙂

  • Kokkekongen siger:

    Det har du nok ret i. “Plejehjems-cookies” er ikke den rette overskrift for et blog indlæg 🙂

  • Madling siger:

    De ser meget lækre ud. Er det almindelige chokolade-knapper du har brugt? 🙂

  • mary siger:

    Jeg er laktose intolerant 🙁 men pyt kan de laves uden chokolade? Har du måske et andet alternativ

    • Signe siger:

      Jeg ville nok vælge en anden slags kager, så. Disse bindes ligesom sammen af den massive chokolademængde.
      Prøv evt. nogle af mine havregrynskager i stedet (tjek indexet)

  • Mia siger:

    Hej Signe.
    Jeg ælsker også bløde cookies – for mig er det perfekt når der er NÆSTEN ubagt indeni, hvor andre er vilde med mere knas. Nå men jeg har faktisk fundet de perfekte cookies, på en rejse til New York. Vi besøgte en skøn chokolade-butik der hedder Jaques Torres (måske kender du ham?). Helt uforvarende fik vi købt os en cookie. Det skulle vi ALDRIG have gjort! På den tur var vi tilbage ca. 4 gange i løbet af 14 dage… Jeg har netop fundet en opskrift på Jaques Torres-cookies, på en Martha Stewart hjemmeside, så nu må jeg i gang med at se om jeg kan genskabe magien herhjemme :-))

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *