Kringle med creme og remonce – madbloggerudfordringen

Så er det tid til anden omgang af madbloggerudfordringen (se mit første indlæg her). Endnu engang fik jeg tildelt en blog jeg overhovedet ikke kendte til; hvilket bestemt også er en del af charmen ved denne udfordring – at man får udvidet sit blogkendskab. Denne gang skulle man vælge mindst 3 ingredienser fra en opskrift hos “den fremmede blog” og så kombinere disse med en af sine egne opskrifter.
Jeg endte med at lade mig inspirere af opskriften på fastelavnsboller, men da jeg havde bagt fastelavnsboller efter denne opskrift nogle få dage forinden, var der ingen udfordring i “bare” at bage det samme. I stedet endte jeg med at bage kringle, hvilket for ganske nylig er blevet det helt store hit herhjemme. Jeg bager oftest kringle med frangipane og æbler, men har da også lavet en version med ren marcipanremonce. Denne version blev, inspireret af fastelavnsbollerne, både med vaniljecreme og marcipanremonce, og ifølge min yngste datter (aka “kagebarnet”) den BEDSTE kringle jeg har bagt til dato.
Dejen er den samme som jeg har brugt til nutellasnurrar, som egentlig kommer fra den nok så omtalte “TV-kringle”, dog med smør i stedet for margarine. Jeg sværger ellers til brug af røremaskine til langt det meste dej, men denne dej bliver altså bedst af at æltes i hånden. Den skal nemlig bare klaskes hurtigt sammen, og hvis der stadig er synlige klumper smør i dejen er det fint, de smelter og giver dejen luftighed, når kringlen bages.

Kringle med creme og remonce (1 stk)
125 g smør
25 g gær
1 dl mælk
1 æg
1 æggeblomme
1½ spsk sukker
1 nip salt
ca. 300 g hvedemel

Vaniljecreme
2½ dl sødmælk
2 æggeblommer
3 spsk sukker
1 vaniljestang
1 tsk maizena

Marcipanremonce
50 g marcipan
50 g smør
50 g sukker

æg til pensling og evt. perlesukker til drys

Til dejen kommes smør i tern, smuldret gær, mælk, sukker, salt, æggeblomme og æg i en skål. Lad det stå i en halv times tid, til gæren begynder at boble.
IMG_1878
Tilsæt 250 g mel, ælt hurtigt sammen til en klistret dej, og tilsæt evt. en smule mere mel. Dejen skal være sammenhængende, men stadig temmelig klistret. Der må gerne være synlige klumper smør i dejen. Stil dejen til hævning i 30 minutter.

Til vaniljecremen skrabes kornene ud af vaniljestangen, hvorefter både korn og bælg kommes i en gryde sammen med mælken. Varm det op til kogepunktet og træk gryden fra varmen. Lad det trække i 10 minutter. Rør æggeblommer med sukker og maizena, tilsæt lidt af den varme mælk, og hæld så hele baduljen tilbage i gryden. Kog op til cremen begynder at tykne. Hæld cremen over i en ren skål og læg film helt ned på overfladen. Lad cremen afkøle.
IMG_1874
Til remoncen æltes de tre ingredienser sammen (det er nemmest med fingrene).

Nu skal kringlen formes: Kom rigeligt mel på bordet og vend dejen ud herpå. Rul til en pølse og klap den flad; den skal være ca. 15×60 cm. Læg dejen over på et stykke bagepapir. Fordel først remonce, så creme midt på kringlen. Skær skrå snit i begge sider.
IMG_1881Start i den ene ende ved at bukke enden ind, for så at flette dejstrimlerne skiftevis ind over fyldet. Har du ikke helt nøjagtig samme antal strimler, går det nok endda, der er intet krav om perfekt fletværk her. Fold den sidste ende ind, så fyldet er holdt inde i dejen. Læg et stykke over kringlen og lad den efterhæve i yderligere 30 minutter. Pensles med et sammenpisket æg og drysses evt. med perlesukker. Bages ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Lad kringlen afkøle på en rist; serveres lun eller kold, men helst samme dag.

IMG_1895

12 kommentarer
  • Marie siger:

    Mmmmmm…. Den lyder jo fuldstændig fantastisk!!! #savlerenmandagmorgen

  • A + K = ♥ siger:

    Åh, den ser da helt perfekt og cremeklistret ud!

    – Anne

  • Sikke en luksus kringle!
    Mums.

    Dejligt at Kagebarnet blev glad, og skønt at du gad lege med igen, søde Signe.

    La Cucina Nada

  • Den ser simpelthen bare så lækkert snasket ud!

  • […] via Kringle med creme og remonce. […]

  • […] på comfort food i form af Doublefried fries med estragonmayo og chilimayo, og han har leget med Signes Mad. Signe viger ikke tilbage for et godt bagværk, og har bagt en Kringle med creme og remonce. Yummy […]

  • […] er ellers ved at være ovre, men disse var fine. Jeg valgte at lave en variant over min klassiske kringle, denne gang med marcipanremonce og rabarber, med halvdelen af bundtet, og resten blev tryllet om […]

  • […] men jeg blev inspireret af denne opskrift, og gjorde den til min egen ved at bruge dejen fra verdens bedste kringle, som jeg lod koldhæve natten over. Det gør den lidt nemmere at forme, da det ellers er en meget […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Toolbar CSE Clients Maps Images IPV4 Google Add This