Powerfoodtærte

For en måneds tid siden fik jeg tilsendt et link med en udfordring. Noget med en artikel i BT om powerfood bestående af blåbær, blå druer, chokolade og peanutbutter, og om jeg kunne få alle disse ting ned i en tærte. Jeg spændte den kreative kagebagehat på, og fandt på en powerfood version af den klassiske jordbærtærte.
I stedet for mazarinmassen lavede jeg en frangipane, som normalt laves af nødder, men jeg brugte bare en økologisk, grov peanutbutter (når det nu var det, der stod som “powerfood”), som kun består af peanuts og salt. Frangipane bruges ofte som kringlefyld, men det fungerer også rigtig godt i en tærte.
Jeg valgte at lave to mindre tærter i stedet for en stor, og kom kagecreme på den ene, men ikke den anden, og jeg må ærligt indrømme at tærten fungerede bedst uden creme. Den blev lidt for sød med kagecreme, og vaniljen spillede ikke så godt sammen med peanutbutteret. Jeg skriver derfor opskriften uden creme (så lad dig ikke snyde af billedet), hvis du vil prøve med, kan du evt. bruge denne opskrift på vaniljecreme.

Powerfoodtærte (10-12 pers.)
Mørdej:
200 g mel
100 g smør
50 g flormelis
3 tsk vaniljesukker
1 æg
Frangipane:
100 g peanutbutter (økologisk, som kun består af peanuts og lidt salt)
100 g smør
100 g sukker
1 æg
Pynt:
50 g mørk chokolade
1 bakke blåbær (100-125 g)
100 g blå vindruer
evt. 50 g ribs- eller mirabellegele

Start med mørdejen. Kom mel og sukker i en skål sammen med vaniljesukker. Nulr smørret ud i melblanding – vær lidt hurtig, så smørret ikke når at blive for blødt. Saml dejen med ægget.
Fordel dejen i en eller to springforme (1 á 25 cm eller 2 á hhv. 15 og 20 cm) og stil formene i fryseren i mindst 30 minutter.
Kom peanutbutter, sukker, æg og smør i en blender og kør til en homogen masse. Fordel massen i de frosne tærtebunde og bag dem ved 175 grader i ca. 25 minutter (lysebrune ovenpå og med en sprød kant).IMG_1400
Lad tærterne afkøle på en rist, og tag dem ud af formen efter ca. 10 minutter.
Smelt den mørke chokolade (gerne i microen) og pensl ovenpå tærterne (ikke på kanten). Skyl frugten og halver druerne. Hvis der er kerner i, fjernes de. Læg en kant af druer hele vejen rundt, og fordel de skyllede blåbær i midten.
Smelt evt. lidt gele (igen, gerne i microen) og pensl ovenpå frugten.
Server kagen.

Powerfoodtærte MED kagecreme

Powerfoodtærte MED kagecreme

 

1 kommentar
  • […] lavet af, og Nutellaen giver snurrarne en dejlig sødme. Kunne også forestille mig at de dur med frangipane, sød kastanjecreme eller måske bare en fast […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *