Rabarbersorbet

I fredags var jeg et smut i Inco sammen med min veninde Karin, hvilket altid er svært hyggeligt, og indebærer en del grinen og hyggesnak. Som bonus fik jeg lige et kilo friske rabarber fra Karins have, som jeg fredag aften spurgte bloggens FB-side, hvad jeg dog skulle bruge til. Kompot og sorbet var nogle af budene, så jeg lavede begge dele og frøs de sidste 500 g rabarber ned. Jeg elsker nemlig jordbær-rabarbermarmelade, men det skal altså laves med danske jordbær, så det må lige vente 1½ måneds tid endnu. Fordelen ved sorbet er at man kun bruger saften, og så har man den lækreste kompot tilbage, som kan bruges til andre ting, fx perlehøne.IMG_0760
Jeg lavede en meget lidt sød sorbet, som både blev rundet af med salt og lidt eddike, og rørt med et par stiftpiskede æggehvider, som virkelig er TRICKET til en luftig sorbet. Desværre synger min ismaskine på sidste vers (ønsker mig en med kompressor), så den kunne ikke helt klare skærene, og isen blev underligt skilt. Jeg lod den tø halvt op dagen efter og gav den et drøn med stavblenderen, og *vupti* flot, jævn sorbet.
Den kan bare spises som en let sommeris, men som ganerenser imellem retterne vil den være uovertruffen. Jeg brugte lys muscavadosukker (en brasiliansk variant fra Biogan), som har lette lakridsnoter, hvilket passer perfekt til rabarber. Dog blev sukkeret en del mere brunt ved smeltning, og da rabarberne ikke var specielt røde, endte jeg med en lettere brunlig is. Den smager skønt dog. Brug evt. en stjerneanis til at opnå lakridsnoter i din is, hvis du ikke kan skaffe muscavadosukker.

Rabarbersorbet (1½ l)
500 g rabarberIMG_0757
250 g lys muscavadosukker eller rørsukker
10 sorte peberkorn
1 stang vanilje
2 spsk frugtig eddike (jeg brugte hindbær-)
1 l vand
1 nip salt
2 æggehvider pisket med 50 g flormelis

Rens rabarberne og skær dem i grove stykker. Kom dem i en gryde med peberkorn, vaniljestang og-marv, sukker og vand. Kog det op og lad det koge i 3-4 minutter. Sluk for varmen og lad det trække i 15 minutter. Sigt frugtkødet fra, og brug det som kompot. IMG_0762Smag rabarbersaften til med eddike og salt og lad den blive helt kold.
Kør saften på en ismaskine til det begynder at ligne grødis. Pisk æggehviderne stive med flormelis og kom dem ned til isen. Når massen er godt blandet, og så frossen som muligt, overføres den til en beholder med låg og sættes i fryseren. Alt efter ismaskinens beskaffenhed kan isen spises efter et par timer. Husk at nyde smagen af sommer.

IMG_0823

 

3 kommentarer
  • Piskeriset siger:

    Det lyder godt nok lækkert! Supergod idé 🙂

  • […] af lys muscavado og hvidt sukker. Desværre farvede muscavadoen mere end påregnet (ligesom med rabarbersorbeten), så saften blev mere brun end gylden. Smagen fejler dog ikke noget, en mild smag af blomster med […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *