Hvid chokoladebudding med pistaciecoulis

Jeg er egentlig ikke den store fan af hverken husblas eller budding, men denne budding er så lækker og cremet, at den næsten kan gå for at være en chokolademousse. Opskriften er fra Morten Heibergs udmærkede chokolade-kogebog, og det eneste, der drillede var den såkaldte pistacie-sirup. På billedet i bogen var den klar og irgrøn, men min blev altså noget mere “plumret”. Jeg prøvede at sigte den gennem et klæde, men så kunne man kun smage sukkerlagen. Derfor blev den omdøbt til coulis, og den smagte skønt og gav et dejligt modspil til den søde chokoladebudding.
Jeg lavede buddingen i små portionsforme af ca 1 dl, og med 1½ gange portionen (vi var jo 10) blev der 14 små buddinger. Jeg vil derfor vurdere at portionen giver omkring 8 buddinger, men det kommer jo altid an på formenes størrelse.
Husk at bruge rigtig god hvid chokolade, man kan virkelig smage det i en opskrift med så få ingredienser. Jeg brugte Valhrona Ivoire, som er alle pengene værd.
Dette var den ene dessert fra nytårsmenuen, den anden var noget lækker is, som min ven Søren stod for.

Hvid chokoladebudding med pistaciecoulis (8 pers.)
2½ dl sødmælk
½ stang god vanilje
160 g hvid chokolade
50 g æggeblomme
20 g sukker
3 blade husblas
4 dl piskefløde

Coulis
90 g sukker
1 dl vand
kornene fra 1/3 stang vanilje
75 g afskallede pistaciekerner
Desuden 25 g hakkede pistaciekerner til pynt

Udblød husblassen i en skål med koldt vand. Kom mælken i en lille gryde sammen med marv og bælg fra vaniljestangen. Varm det op til det næsten koger.
Hak den hvide chokolade fint og kom den i en skål. Rør æggeblommer og sukker sammen (det behøver ikke blive pisket hvidt), og hæld den varme mælk heri. Kom æggemassen tilbage i gryden og rør til det begynder at legere (ca. 85 grader, eller det lægger sig på bagsiden af en ske). Kom husblassen i cremen, og rør til det er opløst. Sigt cremen ned i den hakkede chokolade, og rør forsigtigt til chokoladen er smeltet. Sæt cremen på køl i en halv times tid.
Pisk fløden til let skum, og vend den i den afkølede creme. Fordel buddingen i små forme og sæt dem på køl i mindst 3 timer – og gerne natten over.

Kog sukker, vand og vanilje op. Tilsæt pistaciekerner og lad det koge i et par minutter. Kom det hele i en blender, læg et klæde over låget og hold godt fast. Kør til du har en findelt masse. Sigt massen og lad den afkøle.
Ved servering lægges en spsk coulis i bunden af en dyb tallerken, buddingen vendes ud herpå og der drysses lidt hakket pistacie på toppen.

IMG_0234

8 kommentarer
 • […] Hvid chokoladebudding med pistaciecoulis […]

 • Steffi siger:

  Uhhmm, det lyder godt 🙂

 • Piskeriset siger:

  Den ser også rigtig fin og indbydende ud – en nytårsaften værdig! 🙂

 • Øøøj, det er da en rigtig nytårsdessert! Du burde slet ikke have fortalt, at det ikke var meningen, det skulle være en coulis, så havde ingen nogensinde vidst det 🙂

  • Signe siger:

   Det har du nok ret i, men jeg blev bare SÅ irriteret over at det slet ikke lignede billedet i den originale opskrift 🙂

 • […] den min kollega kom med, og så jazzede jeg den op med nogle pistacienødder, der var til overs fra nytårsdesserten. Når jeg laver mørdej bruger jeg altid foodprocessoren, det er dejlig nemt, og man slipper for at […]

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *