Tiramisu

Jeg kom til at love Nicolai, at jeg ville blogge om tiramisu, da jeg har en rigtig god opskrift.
Vi havde nogle af vores gode venner på besøg i lørdags, og de skulle rigtig forkæles, så jeg serverede tiramisuen med en kugle brombærsorbet og lidt indkogt balsamico, men den kan sagtens serveres uden noget. Igen er det en af de opskrifter, hvor jeg engang stod og delte rå æg, men jeg er altså ikke tryg ved det længere, så pasteuriserede blommer og hvider tages i brug!
De sidste par gange jeg har lavet tiramisu, har jeg lavet den omvendt; altså foret en brødform med film, startet med creme og sluttet med savoiardi. Inden servering vendes tiramisuen så ud på et fad og strøs med kakao.

Denne portion passede til 4 voksne og 3 børn (som ikke var SÅ glade for tiramisu!!)

Tiramisu
3 past. æggeblommer
3 past. æggehvider
80 g sukker
½ dl piskefløde
250 g mascarpone
ca. 20 savoiardi (lady fingers)
1 tekop stærk kaffe (gerne espresso)
½ dl marsala (eller lignende hedvin)
kakao til drys

Pisk æggeblommerne hvide og skummende med halvdelen af sukkeret. Pisk mascarpone og piskefløde i. Vend de stiftpiskede hvider i cremen.
Sød den varme kaffe med resten af sukkeret og tilsæt marsala.
Dyp hver enkelt savoiardi i kaffe, læg et lag i et firkantet fad, kom creme over, læg endnu et lag savoiardi og så fremdeles. Slut med creme.
Lad tiramisuen trække på køl i mindst 4 timer, gerne til dagen efter, strø med kakao inden servering.

1 kommentar
  • […] friske solbær, kogt med lidt vand og sukker. Savoiardi blev dyppet i solbærsaften, og taglagt med den klassiske creme. I det ene lag kom der desuden et teskefuld af de frasigtede solbær. Tiramisuen blev pyntet med […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Toolbar CSE Clients Maps Images IPV4 Google Add This