Nu er der heldigvis ikke så længe til at det er sæson for hyldeblomster igen, og da jeg stadig har et par flasker på frys fra sidste år, var det på tide at finde lidt alternative metoder til at få dem brugt.
Som sagt skulle kagedåserne komme til middag i aftes, og selvom Malou havde lagt beslag på desserten, ville jeg også komme med et bidrag, og hyldeblomstsorbet virkede som et oplagt valg. Efter lidt googlen på opskrifter, fandt jeg en model der så god ud – og kagedåserne spiste da også rub og stub. Det blev en lækker og mild sorbet, helt hvid af de piskede æggehvider – bestemt en sorbet, jeg vil lave igen. Sorbet bliver bedst i ismaskine, men hvis du husker at røre massen igennem hver time under indfrysningen, kan det godt lade sig gøre uden.
Hyldeblomstsorbet (6 pers.)
3 dl vand
200 g rørsukker
2½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 bæger pasteuriseret æggehvider
30 g flormelis
Kom rørsukker og vand i en gryde og kog det til en sukkerlage. Lad det køle helt af og tilsæt saften. Kom væsken i ismaskinen og lad det køre indtil du har en blød is. Pisk æggehviden med flormelis, og kom skummet ned i ismaskinen. Lad maskinen køre til sorbeten er færdig, og kom isen i en fryseegnet bøtte. Sorbeten kan holde sig en uges tid i fryseren, eller man kan spise den med det samme 😉
Mmmm.
Velkommen tilbage fra arbejde. 🙂
Tak, det er dejligt lige at være oppe og trække vejret madmæssigt 🙂
Åh, Signe – det var simpelthen sådan en laber sorbet. Jeg glæder mig til det er hyldeblomstsæson så jeg selv kan prøve kræfter med den 🙂 Møs
Der er bare ikke noget som hjemmelavet hyldeblomstsaft, flydende sommer i en flaske 🙂
Årh, det lyder godt. Jeg elsker hyldeblomstsorbet, men har af en eller anden grund aldrig prøvet kræfter med at lave det selv. Jeg har vist heller ikke mere saft i fryseren, men med den fart alting har på for tiden, på grund af det gode vejr, skulle der jo ikke gå frygtelig lang tid, før jeg kan lave en ny portion hyldeblomstsaft:-)
Jeg regner bestemt også med at hyldeblomsterne springer ud i denne måned, og så skal fryseren jo være ryddet til en ny portion 🙂
[…] Read the original post: Hyldeblomstsorbet […]
Hej Signe,
Smart smart med nedfrysning af hyldeblomstsaften. Man behøver vel ikke at tilsætte noget atamon eller andet konservering, når man fryser ned, vel?
Skal altså lige prøve at lave din hyldeblomstsorbet – yum, det lyder lækkert!
Mvh Anne Kirstine 🙂
Hej
Jeg bruger ingen konservering til hyldeblomstsaft; fryseren gør jo at det ikke mugner. Man skal bare fryse det ned i små nok portioner, til at man kan nå at drikke det indenfor 3-4 dage, når først det er optøet!
En ny portion står nu og trækker i køleskabet – og så bliver det formentlig til endnu en omgang sorbet 🙂
Hilsen Signe
Hvor ser hyldeblomstsorbet dejlig ud. Hyldeblomsterne er jo sprunget ud – mon de fortsat kan bruges?
Det er vist ved at være sidste chance for at plukke hyldeblomster i år, så skynd dig 🙂