Brombær-yoghurt-is

Jeg faldt over denne lækre opskrift, og måtte straks finde ismaskinen frem – heldigvis står den fast i fryseren, lige klar til at jeg skulle få kolde lyster!
Jeg havde ingen blåbær, så det blev brombær istedet – de har dog ikke så kraftig en smag som blåbær, så næste gang vil jeg vælge at udelade kanel, da smagen simpelthen overdøver for voldsomt. Konsistensen er bare mums, og fedtprocenten er forholdsvis lav, så man kan med nogenlunde god samvittighed spise en ordentlig portion.

Brombær-yoghurt-is
400 g frosne brombær
150 g rørsukker
saft og skal af ½ citron
1 nip salt
1 dl piskefløde
3 dl skummetmælksyoghurt

Kom brombær, sukker, citronsaft og -skal samt salt i en gryde og kog i knap 10 minutter. Blend massen med en stavblender og lad den køle i 10 minutter. Tilsæt fløde og yoghurt, rør godt, og stil massen på køl i nogle timer. Kom massen i en ismaskine og rør til du har en lækker iscreme. Kom isen i en bøtte med låg og stil den i fryseren et par timer – SPIS!

6 kommentarer
  • Piskeriset siger:

    Wauw! Det lyder ualmindeligt appetitteligt! Mmm! Tak for inspirationen 🙂

  • Signe siger:

    Velbekomme 🙂

  • MissMuffin siger:

    Hvor lyder det lækkert!
    Det må igennem ismaskinen når heden engang har lagt sig og krædterne er vendt tilbage:)

  • Signe siger:

    Vær blot opmærksom på at isen (ligesom sorbet) bliver stenhård efter en nat i fryseren, så tag den op i god tid!

  • Huset i Hou siger:

    Åh, hvor ser det lækkert ud – sikke en smuk farve. Jeg er sikker på, det har været rigtig forfriskende.

  • Hanne's verden siger:

    Hej Signe
    Uhm, det ser lækkert ud.
    Og hvor ærgrer jeg mig over, at jeg har taget min ismaskinebeholder op af fryseren…

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Toolbar CSE Clients Maps Images IPV4 Google Add This