Rødgrød

Som barn brød jeg mig ikke om rødgrød; det der sigtede saft med stivelse i – ydrk! Jeg kan huske engang hvor min far havde stået og lavet rødgrød sammen med min storebror, og det stod og stivnede i køleren. Så syntes jeg at det da skulle røres i – det blev det ikke specielt kønt af (og jeg fik ret meget skældud!).
Vi ferierer i mine forældres hus i disse dage, og på fællesarealerne er der temmelig mange planteøer – fyldt med bærbuske! Forleden var den yngste datter og jeg så ude og plukke solbær, hindbær og ribs – i alt havde vi plukket 1,6 kg bær (renset vægt). En ting er gode råvarer, men GRATIS gode råvarer er bare endnu bedre 😉
Da datteren egentlig ikke er så glad for bær, besluttede vi at lave saft af en del, men lidt rødgrød til dessert blev det heldigvis også til. Portionen passede til 6 (4, hvis man skal have flere gange). Vi spiser det med mælk, men er man til fløde, kan det bestemt også bruges.

Rødgrød (4-6 pers.)
600 g blandede bær (solbær, ribs, hindbær, stikkelsbær)
150 g rørsukker
1 dl vand
1½ spsk kartoffelmel + lidt ekstra vand
evt. mandelsplitter

Rens bærrene og vend dem med vand og sukker i en gryde. Lad det trække ved stuetemperatur i et par timer – til bærrene safter.
Varm gryden op ved moderat varme, rør forsigtigt undervejs. Lad grøden koge ca. 3 minutter og tag den væk fra blusset. Opløs kartoffelmelet i vand, og hæld jævningen i grøden, rør godt og lad grøden afkøle i en skål.
Pyntes evt. med mandelsplitter og serveres med mælk og/eller fløde ved siden af!

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i dessert og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

9 kommentarer til Rødgrød

  1. Pingback: Pistaciekage med solbær | Signes Mad

  2. Pingback: Solbærmarmelade | Signes Mad

  3. Pingback: Grillede makreller med saltede solbær | Signes Mad

  4. Karin Di Martini skriver:

    Jeg har aldrig serveret rødgrød for min datter, da hun var lille, hvilket hun beklagede sig over den anden dag, da hendes mand lavede rødgrød med fløde til os gæster ikke mindst for sjov og til ære for en australier på besøg.
    Det var den mest lækre “dessert”.
    Jeg blev så overrasket, for jeg kender også det der klistrede stads fra min barndom – og er aldrig før blevet præsenteret for en super lækker udgave af den gamle ellers så sunde spise.

    • Signe skriver:

      Jeg er stadig ikke så vilde med den der sigtede, lidt for stive rødgrød som jeg husker fra barndommen – men denne bløde, vitaminmættede frugtsag er bare en helt anden ret 🙂

  5. Pingback: Blandet saft af friske bær | Signes Mad

  6. Pingback: Rødgrød | Blog Universet

  7. Mette Lindgaard skriver:

    Sikke pudsigt, jeg har netop tænkt meget på rødgrød de seneste dage. Uhm, det ser godt ud!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge