Da fiskefrikadellerne også var beregnet til madpakker, fik jeg den idé at lave en opskrift fra mit madlavningshold. Vi fik de lækre ruller som en forret med en langtidsbagt tomat på toppen og lidt urtecreme til, men de fungerede altså også fint som hovedret.
Pigerne var ikke SÅ vilde med dem; jeg tror de syntes at mandlerne var for markante i smagen, for de elsker normalt rødspætter – men så var der jo heldigvis deller til dem.
Hvis man skal have dem til forret, kan man sagtens rulle dem nogle timer i forvejen, og så bare opbevare dem på køl indtil de skal i ovnen.
100 g mandler
½ dl neutral olie
salt og peber
500 g rødspættefileter
Start med med at brede mandlerne ud på en bageplade og bag dem ved 200 grader til de begynder at dufte godt (ca. 10 minutter). Lad dem afkøle let og kør dem så til en grov pesto sammen med olie, salt og peber. Pestoen skal endelig ikke være for flydende (det blev min desværre.)
Del rødspættefileterne på langs, til 2 nogenlunde lige store dele. Læg dem så de overlapper hinanden, med den pæneste side nedad, og med den skårne kant ind “mod maven”. Kom en god teskefuld pesto i den ene ende af fisken, og rul så. Placer rullerne med skærefladen nedad, i et ildfast fad (du behøver ikke smøre fadet, olien fra pestoen er nok smørelse). Bag rullerne i 15 minutter ved 200 grader og server; enten som en lækker forret med lidt urtecreme og grøn salat, eller som hovedret med lidt kogte kartofler, sauce hollandaise og dampede grøntsager.
Uhm, de ser virkeligt lækre ud!
Jeg synes tit at det er svært at finde på en god og anderledes forret, men den her må jeg da lige prøve at huske:)
Det er jo altid en bonus med en lidt nem forret, der ligner en million 🙂
Det var dog dejligt med sådan en side med familieopskrifter! Jeg følger klart med og hugger gerne lidt inspiration. Kig forbi min blog hvis du har lyst:) Venligst Stine
Hej Stine
Velkommen til 🙂