Inspireret af middagen i fredags, fik jeg lyst til at lave lidt bruschetta til frokost forleden. Bruschetta er meget simpel mad, hvilket betyder at de enkelte råvarer skal være af ordentlig kvalitet, for man kan virkelig smage det. Lige nu er tomaterne virkelig lækre, og sammen med lidt friske krydderurter, hvidløg, mozzarella og god olivenolie er det en meget lækker starter eller frokostret. Jeg har frisk oregano i haven, og bruger derfor det, men basilikum er jo også meget passende.
Bruschetta (5 stk.)
5 skiver daggammelt brød
5 solmodne tomater (eller 15 cherrytomater)
1 fed hvidløg
1 frisk mozzarella (125 g)
1 spsk frisk oregano
salt og peber
god olivenolie
Skær tomaterne i små tern, og vend dem med hakket oregano, salt og peber. Lad dem trække et kvarters tid. Rist brødet hårdt på brødristeren. Halver hvidløgsfeddet og riv det hen over det nyristede brød. Fordel skiverne på et fad. Giv tomatblandingen et let pres, og fordel dem over brødene. Riv mozzarellaen i stykker og kom dem ned imellem tomaterne.
Dryp med en god olivenolie og server mens de er lune. Så er det da sommer 🙂
Åh ja, det hører sig sommeren til!
Bruschetta og tzatziki – uhhmmmmmm 🙂
Efterfulgt af jordbær og hyldeblomster 🙂
Så simpelt og så lækkert. Der er virkelig ikke meget, som slår en god bruchetta lavet med de bedste råvarer 🙂
Præcis mine ord 🙂
[…] bages i ca 12 minutter på næstøverste rille. Afkøler på en rist – så er de klar til bruschetta i […]
[…] af vejen for bladselleri, svampe eller kål. Hun er ikke så vild med tomater, men laver jeg bruschetta med tomat, spiser hun det gerne, så det er vist kun et spørgsmål om tid. Den lille […]
[…] af vejen for bladselleri, svampe eller kål. Hun er ikke så vild med tomater, men laver jeg bruschetta med tomat, spiser hun det gerne, så det er vist kun et spørgsmål om tid. Den lille […]