Jeg synes altid at det er fedt at få nogle udfordringer i køkkenet, så da madbloggerudfordringen denne gang “gik i fisk”, var jeg selvfølgelig frisk. Skagenfood, som vi i forvejen får grøntsager fra, havde doneret 50 kasser med frisk fisk, som ville ankomme i uge 41. Da min husbond åbnede kassen viste den sig at indeholde 11 flotte rødspættefileter, som straks blev lagt i fryseren, da vi ikke rigtig var hjemme i uge 41. I sidste uge var der så tid til at finde på noget kreativt, men det eneste jeg egentlig havde lyst til var rugbrød med fiskefilet og remoulade, og det er der jo ikke meget udfordring i. Derfor endte det ud med fancy fiskefilet, hvor tomat (som jo altid er dødssyg på denne årstid) blev erstattet af soltørret tomatcreme; fileterne blev vendt i pankorasp og friturestegt; rugbrødet blev lavet til chips – og så fremdeles. Der er måske ikke det vilde opskrift i det, men det blev rigtig godt, og selv det grøntsagsskeptiske barn spiste rub og stub.
Fancy fiskefilet (frokost til 4)
11-12 rødspættefileter
2 dl hvedemel
1 tsk karry
salt og peber
2 æg
4 dl pankorasp
1 l fritureolie
Remoulade af 1 dl mayonnaise og 3 spsk finthakket sennepspickles. Kommes i en sprøjtepose.
Tomatcreme af 1 dl soltørrede tomater, der trækker en time i kogende vand og blendes med 1 spsk olivenolie. Kommes i en sprøjtepose.
12 Rugbrødschips af tynde skiver tørt rugbrød, der pensles med lidt smeltet smør og bages til de er sprøde i ovnen
Friterede kapers af 2 spsk kapers, der kommes i frituregryden i ca. 1 minut. Lægges til afdrypning på køkkenrulle
Blomkålscrudité af lidt rå blomkål, der skæres på en mandolin og lægges i isvand.
Blomkålsmos af 1/4 blomkål, der ristes af i 50 g smør til det begynder at brune. Hæld et par spsk vand på og lad det koge til blomkålen er mør. Mos den med en gaffel og smag til med salt og hvid peber. Hold den varm.
Tynde skiver af citron og lidt persille til pynt
Sørg for at gøre alle elementerne klar førend du begiver dig i kast med fiskefileterne. Slut af med de friterede kapers, da du jo skal bruge frituren til både fisk og kapers.
Fordel rugbrødschips og sæt små dutter af skiftevis tomatcreme og remoulade på tallerkenen.
Bland hvedemel med karry, salt og peber på en flad tallerken. Slå de to æg ud og pisk dem let sammen på en anden tallerken og læg pankorasp på en tredje.
Vend fileterne i først mel, dernæst æg og til sidst rasp. Læg dem på et stort bræt. Gør frituren klar, den skal være ca. 180 grader, hvilket svarer til at den syder om enden af en tændstik. Steg fiskene af nogle omgange, og overfør dem dernæst til et fad dækket med adskillige lag køkkenrulle.
Læg en skefuld lun blomkålscreme på hver tallerken og læg fisken ovenpå. Pynt med friterede kapers, blomkålscrudité, persille og citronskive. Server og nyd!
[…] hvor jeg typisk er blevet stillet en udfordring i køkkenet; det være sig med fisk fra Skagenfood.dk; finde en opskrift på en anden blog og lave den til sin egen eller noget helt tredje. Jeg har […]