Påskefrokost 2017

Det bliver ikke til vildt mange nye opskrifter for tiden; jeg laver masser af mad, men ikke særlig meget nyt. Til gengæld er jeg begyndt at revidere nogle gamle opskrifter, så de får nye billeder, og ind imellem også lidt ny tekst. De første opskrifter på bloggen blev postet i 2008, og det er immervæk noget tid siden. Jeg mener selv at jeg både er blevet bedre til at skrive og ikke mindst fotografere siden, men det vil jeg lade jer læsere vurdere 🙂 Følg med ovre på facebook, hvor jeg poster de nye/gamle indlæg.

Sidste år startede min husbond og jeg en ny tradition; gourmet-påskefrokost. Vi har i en del år holdt rimelig traditionel påskefrokost i sommerhuset med mine svigerforældre, men sidste år gav vi den gas med en gang gourmet, og det var så stor en succes, at vi blev nødt til at gentage det i år. Vi endte med at få 9 vellykkede serveringer, men alt blev indtaget i ro og mag og med en del indlagte pauser, så ingen blev forspiste. Vi fik kun hjemmelavet snaps til, og kun en enkelt øl undervejs, så ingen blev sanseløst berusede.
Hvis du ikke har prøvet at lave sild selv, kan jeg kun anbefale det; både jeg og pigerne spiste med stor fornøjelse begge disse sild, og det er ellers ikke vores hofret. Jeg skal nok poste opskrifterne på et senere tidspunkt.

Her er hvad vi fik at spise:

Kryddersild med mos af sød kartoffel, appelsinfilet, cremefraiche og kørvel


Hertil slåensnaps

Karrysild med jordskokkemos, cremefraiche, æble og dild


Hertil snaps med citronverbena og fennikelfrø

Dildvandbakkelser med laksemousse


Hertil snaps med islandsk, vild timian

Kammusling og hjertesalat stegt i brunet smør


Hertil kirsebærsnaps

Anderillette med rødkålsmos, syltede sennepsfrø, æbletern, andeflæskesvær og persille


Hertil porsesnaps

Rørt tatar med æggecreme, kapers, cornichoner, løgringe, kartoffelchips og esdragon


Hertil esdragonsnaps

Rimmet og bagt havbars med krydderurtesauce


Lavet på denne måde
Hertil pilesnaps

Hjemmebagt rugkiks med cremet rødkit, æbletern og kørvel


Hertil paradisæblesnaps med honning

Chokoladekage med flydende midte serveret med cremefraiche 38%


Efter denne opskrift
Hertil valnøddesnaps

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende

Dette indlæg blev udgivet i frokost og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Påskefrokost 2017

  1. Rosemarie skriver:

    Hvor ser det lækkert ud. Og en gourmetmiddag den knap så erfarne måske kan overskue. det ser ud som om man kan lave rigtig megt i forvejen. Jeg er ihvertfald inspireret og har lyst til at prøve

    • Signe skriver:

      Er da glad for at kunne inspirere. Jeg er heldigvis blevet bedre og bedre til at lave gourmetmåltider uden stress; og netop forberede rigtig meget i forvejen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge