Hønsesalat (som ikke behøver at laves med høne)

Den kryptiske overskrift dækker over at denne hønsesalat er lavet med en rest perlehøne. Perlehønen blev lavet som gammeldags kylling med agurkesalat forleden aften (vi legede at det var sommer), men da den store datter jo er på efterskole i år, var vi kun 3 til at spise, og der var godt med rester. Jeg har længe haft lyst til at lave hønsesalat, og nu var der endelig en lejlighed til det. Jeg kiggede i en del kogebøger og langt de fleste af opskrifterne indeholdt champignon og/eller asparges. Aspargessæsonen er ikke rigtig begyndt endnu og jeg havde ikke lige lyst til champignon, så jeg endte ud med bladselleri og æble, hvilket gav en sprød og lækker hønsesalat, som jeg kun kan anbefale dig at prøve.
Jeg brugte hjemmelavet mayonnaise, som i forvejen indeholdt en del sennep, og har derfor ikke tilsat yderligere sennep til dressingen. Bruger du købemayonnaise, kan du med fordel tilsætte ½ tsk dijonsennep.

Hønsesalat (5 store madder)
250 g tilberedt kyllingekød (eller perlehøne, suppehøne eller lignende)
1 stang bladselleri
½ æble
½ lille løg

Dressing
1 spsk mayonnaise med top
2 spsk græsk yoghurt med top
1 nip karry
1 tsk engelsk sauce
½ tsk salt
godt med friskkværnet (hvid) peber
½ tsk sukker
evt. ½ tsk dijonsennep

Til servering
5 skiver sprødstegt bacon
5 blade hjertesalat
lidt persille eller karse
lidt friskkværnet sort peber
Rugbrød eller franskbrød

Start med at røre dressingen sammen i en mellemstor skål. Smag til, og tilsæt evt. lidt ekstra sennep, salt og peber.
Skær bladsellerien i fine tern og hak løget fint. Skær også æblet i fine tern (du behøver ikke at skrælle det). Kom hele baduljen ned i dressingen. Tjek at kyllingekødet er i nogenlunde lige store stykker; hvis der er fx et helt bryst skæres det i tern. Vend kyllingekødet i dressingen, og lad salaten trække i 30 minutter på køl.
Anret hønsesalaten på et stykke rugbrød eller franskbrød (som det kan ses på billedet, er jeg til rugbrød, hvor min husbond er til franskbrød) med et blad salat på, top med lidt persille eller karse og et stykke sprødstegt bacon, samt et ekstra drys sort peber. Servér.


Print Friendly

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i frokost og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge