Mirabellechutney

Så er det sidste mirabelleopskrift i denne omgang, 3 på en dag må vist også være nok 🙂
Denne gang er det en lækker og  intens chutney, der får lov at koge ind i timevis i ovnen med masser af gode krydderier. Jeg har brugt sylteguruen over dem alle, Camilla Plum, som inspiration – det var også her jeg fandt den første marmeladeopskrift.

Mirabellechutney (3 store glas)
1½ kg udstenede mirabeller
3 hele chilier
2 løg
2 fed hvidløg
4 dl rødvinseddike
450 g sukker
1½ stang kanel
1½ spsk korianderfrø
15 kardemommekapsler
3 muskatblomme (kan udelades)
3 spsk hel sennep
3 laurbærblade

Pil løgene og skær dem i både. Hak hvidløget groft. Kom alle ingredienserne i en stor bradepande. Sættes i ovnen ved 175 grader i ca. 3 timer. Husk at røre undervejs. Når en del af væden er kogt ind og chutneyen har fået en flot, intens farve, tages den ud af ovnen. Fjern chili, laurbær, muskatblomme, kanelstænger og og de kardemommekapsler du lige kan få øje på. Kom chutneyen i skoldede glas, og sæt låget på med det samme.
Kan serveres til forskellige kødretter – vi skal prøve det til flæskestegen i morgen 🙂

5 kommentarer
  • […] Continued here: Mirabellechutney […]

  • Piskeriset siger:

    Åååårh Signe, det ser alt sammen rigtig godt ud! Nu vil jeg også have fat i mirabeller 😀

  • Hanne K siger:

    Jeg har med fornøjelse læst dine mirabelleopskrifter. De ser alle skønne ud. Min tålmodighed vil bare komme på den største prøve mht at udstene … måske jeg bare skal hoppe på vol II. 🙂

    • Signe siger:

      Det er jo altid en mulighed 🙂 Da jeg begyndte at udstene, tænkte jeg “jeg bliver aldrig færdig”, men det blev nærmest helt terapeutisk 😉 Lidt som at pille kartofler til brunede og den slags.

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *