Råsyltede stikkelsbær

Indlægget indeholder affilate links

I tirsdags var min datter og jeg et smut ude ved Ømosebær for at plukke stikkelsbær og blåbær. Umiddelbart havde jeg ikke de vilde tanker omkring hvad de skulle bruges til, men sæsonen slutter snart, og det er også dejligt at få en portion til fryseren.
Jeg havde dog tænkt at jeg ville råsylte en større portion stikkelsbær, så der er til at komme ovenpå is, til ost eller som et sødt element til efterårets kålsalater.

Opskriften er såre simpel; 4 ingredienser inklusiv stikkelsbær – jeg tror de fleste kan finde ud af det 🙂

Råsyltede stikkelsbær (1½ liter)
850 g stikkelsbær
500 g rørsukker
5 dl. vand
1 stang vanilje

Skold et halvanden liters glas og fyld det med skyllede og nippede stikkelsbær.
Flæk en vaniljestang og skrab kernerne ud. Kom dem op i en gryde sammen med sukker og vand, og kog det op til sukkeret er smeltet.
Hæld den varme sukkerlage over stikkelsbærrene, og luk glasset. Lad det køle på køkkenbordet og sæt det så på køl.
Vent en uges tid førend du bruger af bærrene. Server dem til is, ost eller andet.

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i syltning og tagget , , . Bogmærk permalinket.

En kommentar til Råsyltede stikkelsbær

  1. Pingback: Blåbær-stikkelsbærmarmelade | Signes Mad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge