Bar-Le-Duc ribs

Jeg elsker at sylte!
Hele tanken om at hælde sommeren på glas, så man på den koldeste januarmorgen kan åbne et glas, der smager af sommer og solskin – ahhhhh.
Jeg har efterhånden eksperimenteret med mange forskellige slags syltetøj og marmelade, men der er heldigvis mange flere varianter derude. Jeg stødte på denne form for “marmelade” i en Facebook-gruppe bestyret af den gode “syltedronning” Helena Grayston. Opskriften kommer fra Pam the Jam’s nye bog “The book of preserves”, som helt sikkert er min nye bibel udi sylterier – sikke en mængde af spændende opskrifter og inspiration.

Idéen med denne måde at tilberede ribs på, er at lave en slags gelé med hele bær. Det er altså meningen, at bærrene koges ganske lidt uden at man rører i gryden, og derfor ikke brister. Jeg valgte at bruge hvide ribs, som jeg (som altid) plukkede ved Ømosebær, men røde er selvfølgelig fine. Det er bestemt sidst på sæsonen for friske ribs, men frosne kan også bruges. De skal blot koges et par minutter længere, for at pektinen stiver geléen.
Det tager ikke lang tid at lave selve geléen, men den skal stå i køleskabet i 24 timer, så vær opmærksom på “ventetiden” inden du går i gang.
Geléen kan bruges til kødretter, ostemadder eller spises på et godt stykke brød. Den er måske ikke så god at komme i sovs, men ellers kan den benyttes, hvor du ellers bruger gelé.

Bar-Le-Duc ribs (5 små glas)
500 g hvide ribs (ordnet vægt)
en smule vand
250 g hvidt sukker

Ordn ribsene og skyl dem grundigt (gøres nemmest i et dørslag). Hæld dem i en gryde med en smule vand (bare en til to spiseskefulde) og sæt dem over lav varme. Ryst gryden en gang i mellem. Når ribsene simrer, skal de have 4 minutter, hvorefter gryden tages af varmen. Drys sukkeret over af et par omgange, mens du ryster gryden. Læg et viskestykke over gryden og sæt den i køleskabet i 24 timer.
Næste dag steriliseres 5 små glas, så de er klar til geléen. Sæt gryden over ved lav varme, og lad igen ribsene simre i 3-4 minutter, mens gryden rystes let et par gange.
Hæld geléen i de 5 glas (fyld dem helt op), luk forsvarligt og vend dem om, så lågene også varmes igennem. Lad dem køle helt af.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i syltning og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge