Tapenade

Jeg kom vist til at nævne at jeg havde lavet tapenade i sidste uge, uden at komme med opskriften – strengt af mig! Jeg elsker tapenade, og syntes det er godt både på rugbrød og franskbrød, i pitabrød og som topping til crostini – ja, mulighederne er nærmest uendelige! Prøv det på nybagt rugbrød, eller på små toasts med lidt tomat og ost over og grillet i ovnen – mums! Man kan sagtens lave det med de billige oliven på glas, men hvis du i stedet går ned til din lokale indvandrerbiks, og køber gode sorte oliven i løs vægt, så bliver tapenaden altså også bedre.

200 g sorte oliven
1 spsk kapers
1 fed hvidløg
lidt frisk rosmarin
lidt peber
1-1½ dl olivenolie

Blend det hele sammen, juster konsistensen med olie, og smag til. Der skal formentlig ikke salt i, da kapers er temmelig salte, men smag lige på det! Kom det i en tætsluttende beholder og opbevar det på køl (det kan holde i ca. 10 dage – hvis ikke det er spist inden!).

4 kommentarer
  • Vibeke siger:

    Jeg elsker Tapenade,på ristet brød, jeg tror jeg laver en portion af grønne oliven, fordi det er hvad jeg har stående i spisekammeret, så du gav inspiration!
    Mvh. Vibeke

  • Signe siger:

    Superdejligt at høre 🙂 Det er jo den primære årsag til denne blog!

  • […] med det. Denne er lidt grov i det, og er derfor nok ikke til tapenade-nybegyndere (prøv i stedet denne), da den smager meget af oliven, men heldigvis ikke af mærkelige tilsætningsstoffer osv. Med […]

  • […] stod på Antipasti bestående af Sott’olio, tapenade, basilikumpesto, fyldte salvieblade og to lækre italiensk pølser. Primi bestående af ravioli med […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Toolbar CSE Clients Maps Images IPV4 Google Add This