Snackmix

I årevis havde jeg en dåse med peanuts, mandler og rosiner stående i mit køkken (altså jeg fyldte den jævnligt op, ikke!), så man lige kunne få en snack når trangen meldte sig. Efterhånden syntes jeg at det blev kedeligt, men kombination af salte peanuts, mandler og søde rosiner holder nu engang vand. På den hedengangne blog Den grønne pige, så jeg på et tidspunkt at hun lavede såkaldt studentermix, altså en blanding af forskellige nødder og tørrede frugter til at have med i tasken. Jeg kom til at tænke på snackdåsen, og besluttede at temaet sagtens kunne tages op igen. Jeg har altid et stykke frugt med i tasken, men en bøtte med snackmix er mindst lige så lækkert (og bliver ikke helt så splattet, hvis man glemmer den…).
Jeg har brugt de tørrede frugter som jeg kan lide, men er man til tørret tropefrugt, kan det også sagtens benyttes. Hvis man kan få fat i de der grove, minigrissiner er de også lækre i blandingen.
Jeg kommer snackmixet i små plasticposer og små bøtter, som kan indeholde ca. 2 spsk hver – en passende mængde til at give et skud energi, og ikke fylde sig med alt for mange kalorier.

Snackmix (ca. 20 portioner)
100 g tørrede figner
100 g tørrede abrikoser
100 g mørke rosiner
100 g mandler
100 g cashewnødder
100 g græskarkerner
50 g ristede kokoschips

Den hårde ende klippes af fignerne og de klippes i mundrette bidder. Abrikoser klippes enten i 2 eller 3 stykker, alt efter størrelse. Mandlerne ristes let på en pande (så får de mere smag), og græskarkernene ristet ligeledes til de begynder at poppe. De cashewnødder jeg havde købt, var allerede ristede og saltede, men er de ferske ristet de også let.
Bland nødder, kerner, tørret frugt og kokoschips sammen, og fordel dem i små bøtter eller poser.

4 kommentarer
 • Marie Ulletved Holmgaard siger:

  Det er sgu godt tænkt Signe!! Jeg har tidligere guffet rosiner og peanuts i rå mængder, men efter sådan en skålfuld går maven totalt i oprør. Disse små portioner kunne godt være vejen frem!

 • Signe siger:

  Jeg kan anbefale de der små bøtter fra Rice, 12 stk for en halvtredser, de dur bare til madpakken!
  Poserne har jeg købt som spotvarer i Netto, men jeg tror næsten at de store supermarkeder har dem i sortiment 🙂

 • Klidmoster siger:

  Nam nam, super god ide med færdigpakket guf i små bøtter. Jeg tror jeg vil lave noget Max kan få med på arbejde så han ikke falder i kagen hver dag 🙂 Knus

 • Signe siger:

  Så må vi se om han kan nøjes med fredagskage 🙂
  Knus

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *