Lakridsfudge

Jeg har længe haft lyst til at prøve at lave fudge, men er kommet fra det igen og igen. I sidste uge var anledningen der så pludselig.
Min familie er vilde med lakrids, så den smagsvariant vidste jeg, det skulle være. De gange jeg har lavet bolcher er det altid dem med lakrids (og helst så stærk som muligt) der er mest synk i, så jeg vidste at lakrids var vejen frem (havde jeg lavet dem med vanilje, var det nok kun mig, der havde spist mig en mavepine til!).

Jeg tog udgangspunkt i Piskerisets opskrift, men valgte også at tilsætte lidt sort bolchefarve, så fudgen blev stålgrå fremfor brun. Vil du have den helt sort, skal du nok tilsætte noget mere farve end jeg gjorde.
Det kræver en del pisken at lave fudge, men resultatet er altså fantastisk; silkeblød karamel med en intens smag af lakrids. Desuden er det bare lækkert at kunne lave sit eget slik.

Lakridsfudge (mange stykker)
1 ds. sød kondenseret mælk
450 g rørsukker
1 dl mælk
½ dl fløde (eller 1½ dl sødmælk)
125 g smør
3 spsk lakridspulver
1 tsk sort farve

IMG_4125

Kom kondenseret mælk, sukker, fløde, mælk og smør i en tykbundet gryde og sæt den på fuld varme. Kog karamellen i ca. 5 minutter under omrøring. Tjek med et sukkertermometer at massen er 115 grader varm (her kan også laves en karamelprøve, hvor en dråbe karamelmasse kommes i et glas koldt vand. Kan det trilles til en kugle efterfølgende, er massen klar).
Hæld massen over i en røreskål og tilsæt lakridspulver og farve. Sæt evt. skålen i et koldt vandbad, og pisk med en håndmikser i 10 minutter.

IMG_4129

Kom massen over i en smurt form (ca. 20*20 cm) og mas den ud med fingrene. Sæt formen på køl i mindst 2 timer.
Vend fudgen ud på et bræt og skær den i tern (ca. 2*2 cm) med en skrap kniv. Kom lidt fudge i munden og resten i en tætsluttende beholder, der sættes på køl.

IMG_4130

Der er nok lagt i kakkelovnen til en sukkerhovedpine, så forsøg kun at tage nogle få stykker ad gangen -selvom det er svært.

IMG_4133

2 kommentarer
  • Piskeriset siger:

    Wauw – god idé med farven. De ser flotte ud 🙂

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *